El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jusapol denunciarà Torra i Buch i amenaça amb tornar a Barcelona per “acabar la manifestació”
  • CA

 

El portaveu de Jusapol, Antonio Vázquez, ha anunciat aquest dilluns que la plataforma de policies i guàrdies civils tornarà a Barcelona per “acabar la manifestació” que “va rebentar el Govern” i exigeix la dimissió tant del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, com dels quatre sindicats policials per no condemnar les agressions del dissabte a la ciutat comtal.

 

En roda de premsa a Madrid, des de Jusapol han assenyalat a més que emprendran accions legals contra membres del Govern de la Generalitat i que aquest mateix dijous es manifestaran a les 11.00 hores enfront de les seus del PSOE de tota Espanya.

 

D’altra banda, han recalcat que la seva plataforma no està vinculada amb Cs, tal com va assenyalar el conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, qui va dir que són “el braç armat de Cs”.

 

Sobre les accions que preparen després de les agressions del dissabte, han precisat que ultimen ja una denúncia davant els tribunals —denunciaran Torra i a Buch—, i han avançat que demanaran als grups polítics una comissió d’investigació tant al Parlament com al Congrés dels Diputats per esclarir què va ocórrer el dissabte durant la manifestació.

 

En aquest sentit, han relatat que van convocar la concentració com a acte “pacífic” ja que no volien coincidir amb els independentistes. “Acceptem el canvi d’itinerari, —que va ser diferent a l’original— pel xantatge dels nacionalistes”, han explicat, per després afegir que des que van arribar a la ciutat se’ls va agredir i se’ls va insultar.

 

Segons ha assenyalat el president de Jusapol, Natan Espinosa, en arribar a la ciutat comtal van ser rebuts per grups que els escopien, els insultaven i els tiraven “àcid corrosiu”. En aquest punt ha especificat que “hi ha companys amb cremades per tot el cos”.

 

A més, ha recalcat que al final de la manifestació, quan van arribar a la plaça Catalunya, van haver de dissoldre els actes perquè des del dispositiu de Mossos d’Esquadra els van avisar que un gran grup d’independentistes —ell ho ha xifrat en 10.000 persones— volia entrar a la zona per “rebentar la manifestació”. Durant l’evacuació va ser quan es va produir l’agressió que va acabar amb un manifestant “amb el nas trencat”.

 

Per aquest motiu, ha recalcat que encara que “els independentistes van aconseguir rebentar la manifestació”, ells viatjaran a Barcelona de nou “per acabar-la, perquè el carrer és de tot el món”.

 

Els membres de Jusapol reflexionen sobre el moment en el qual es va fer la manifestació, a dos dies de l’aniversari de l’1-O, i assenyalen que va ser el moment adequat perquè el que volien era “donar mostra de suport” als policies i guàrdies civils que fa un any “van sofrir una situació límit i complicada”.

 

“Hem encertat en el dia i en l’hora, hem posat el mirall en una situació de xantatge a l’estat“, ha afegit Vázquez.

 

A més, afegeixen que la concentració buscava reivindicar l’equiparació salarial de les forces i cossos de seguretat de l’estat amb altres cossos com el dels Mossos d’Equadra.

 

Així, recalquen que aquesta concentració es va realitzar per “culminar el cercle de manifestacions”.

 

Espinosa ha indicat sobre aquest tema que volien “homenatjar els companys que —fa un any— van anar a defensar la unitat d’Espanya”.

 

D’altra banda, tant el portaveu com el president de Jusapol han reiterat que la plataforma que, segons informen, aglutina a 60.000 socis (entre policies i guàrdies civils), no té relació amb cap partit polític, i que la conformen persones “lliures” que “no busquen accions violentes”. Això, ho han assenyalat per desmentir les acusacions del conseller Maragall.

 

Així, han recordat que se’ls ha titllat de pertànyer a Podem, a Cs i a Vox en un breu espai de temps, des de la seva creació el 2017, i han afegit que estaran “al costat de qualsevol partit polític” que els doni suport i que els escolti.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa