El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jusapol critica que el Govern “cedeixi als xantatges” modificant la seva manifestació
  • CA

 

El sindicat policial Jusapol ha criticat que la Conselleria d’Interior “cedeixi als xantatges i a les amenaces” en modificar per seguretat la ubicació i recorregut de la manifestació que va convocar per al dissabte amb sortida a la plaça Sant Jaume de Barcelona. En un comunicat aquest dijous, ha informat que el Departament els va comunicar aquest dimecres la decisió “argumentant que els col·lectius que havien anunciat el boicot no poden ser controlats amb seguretat”.

 

“Volem expressar el nostre més profund malestar pel fet que en una democràcia no es garanteixi el dret de reunió i manifestació pacífica”, ha lamentat el sindicat, i ha insistit que va convocar la mobilització per aconseguir una equiparació salarial real i que ho van comunicar a les autoritats dintre del termini i en la forma escaient amb tots els requisits per manifestar-se.

 

A més, han explicat que van informar “al Ministeri de l’Interior, al Defensor del Poble i a l’Àrea d’Interior de la Generalitat de les intencions d’alguns grups de provocar i boicotejar” la seva manifestació, per la qual cosa van sol·licitar mesures de seguretat.

 

Ha anunciat que recorreran la decisió d’Interior, però que si no hi ha temps per a la seva resolució acataran la modificació del recorregut, i han cridat a la calma i a mantenir la serenitat davant provocacions: “La causa és justa i no podem deixar que ens contaminin”.

 

Per a aquest dissabte Jusapol havia convocat una protesta a la plaça Sant Jaume per l’equiparació salarial de totes les policies d’Espanya, si bé segons consta en el seu compte de Twitter es preveu un reconeixement a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional per l’operació de l’1-O sota el lema ‘Per tot el viscut junts. Per un objectiu comú’. Al mateix temps, havia convocat una concentració l’Associació Observatori de la Catalanofòbia per reclamar “la fi de la catalanofòbia”.

 

Interior ha notificat als organitzadors que han de modificar la ubicació i el recorregut de les seves respectives mobilitzacions, decisió que ha adoptat la Direcció general d’Administració de Seguretat per evitar “la coincidència de dos grups de signe contrari en un mateix temps i espai”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa