El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts per la República demana votar ‘no’ a Sánchez, a diferència dels presos
  • CA

Després que Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull hagin demanat a la direcció de JxCat l’abstenció en la investidura del candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, el moviment Junts per la República, format per diputats independents de JxCAT i també personalitats del món de l’independentisme, ha fet una crida en un altre sentit. Dir ‘no’ al PSOE. En un comunicat, assegura que “va ser completament legítim i necessari donar suport a la moció de censura que va fer fora del govern espanyol Mariano Rajoy i el PP”, però que un any després, constaten que “el PSOE forma part del bloc del 155 que va deposar el Govern de la Generalitat i el seu president arran dels fets d’octubre del 2017. Encara ara no se n’ha desdit i fins i tot ha desaprofitat l’oportunitat que li donava estar al capdavant del govern per desestimar que la fiscalia de l’Estat rebaixés les demandes de penes contra els presos polítics independentistes. Per tant, aquesta és la prova que la repressió continuarà essent l’estratègia del PSOE”.

Junts per la República afegeix que, finalitzat el judici i a l’espera de la sentència, “els presos no han de convertir-se en moneda de canvi de res. La seva situació processal i personal no variarà sigui quin sigui el sentit del vots dels grups independentistes”.

En aquest escenari, el moviment només contempla el suport a Pedro Sánchez en el cas que s’acordés posar en marxa una negociació pública amb diversos punts: “Acordar la constitució d’una mesa de negociació per a la celebració d’un referèndum pactat, atendre les recomanacions del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU i alliberar els independentistes en presó preventiva”. També caldria retirar els impediments perquè Puigdemont, Comín i Junqueras prenguin possessió del seu escó al Parlament europeu, retirar dels recursos d’inconstitucionalitat que pesen al TC sobre lleis aprovades pel Parlament, i altres demandes a nivell d’infraestructures i finançament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa