Junts per la República demana votar ‘no’ a Sánchez, a diferència dels presos

Els presos polítics de JxCAT han demanat una abstenció, però aquest moviment considera que “la repressió continuarà essent l’estratègia del PSOE”

Després que Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull hagin demanat a la direcció de JxCat l'abstenció en la investidura del candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, el moviment Junts per la República, format per diputats independents de JxCAT i també personalitats del món de l’independentisme, ha fet una crida en un altre sentit. Dir ‘no’ al PSOE. En un comunicat, assegura que “va ser completament legítim i necessari donar suport a la moció de censura que va fer fora del govern espanyol Mariano Rajoy i el PP”, però que un any després, constaten que “el PSOE forma part del bloc del 155 que va deposar el Govern de la Generalitat i el seu president arran dels fets d’octubre del 2017. Encara ara no se n’ha desdit i fins i tot ha desaprofitat l’oportunitat que li donava estar al capdavant del govern per desestimar que la fiscalia de l’Estat rebaixés les demandes de penes contra els presos polítics independentistes. Per tant, aquesta és la prova que la repressió continuarà essent l’estratègia del PSOE”.

Junts per la República afegeix que, finalitzat el judici i a l’espera de la sentència, “els presos no han de convertir-se en moneda de canvi de res. La seva situació processal i personal no variarà sigui quin sigui el sentit del vots dels grups independentistes”.

 

En aquest escenari, el moviment només contempla el suport a Pedro Sánchez en el cas que s’acordés posar en marxa una negociació pública amb diversos punts: “Acordar la constitució d’una mesa de negociació per a la celebració d’un referèndum pactat, atendre les recomanacions del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU i alliberar els independentistes en presó preventiva”. També caldria retirar els impediments perquè Puigdemont, Comín i Junqueras prenguin possessió del seu escó al Parlament europeu, retirar dels recursos d’inconstitucionalitat que pesen al TC sobre lleis aprovades pel Parlament, i altres demandes a nivell d’infraestructures i finançament.

 

Comentaris (11)
En realitat els presos us importen una merda, secessionistes Fa 5 mesos
Quan se sent això de "són ostatges" és cert, però són ostatges del propi secessionisme qu'els vol presos per seguir amb el victimisme i l'agitació. Sánchez no els pot deixar anar però si pogués i ho fes no canviaría res.
LLUM Fa 5 mesos
Perque demanen això els presos?, no ho entenc, NO A SANCHES, NO NO i NO, Eleccións i votem la CUP. El Polonia d'ahir, ho va representar molt be, ERC, acceptant una merda del PSOE
Tenen raó Fa 5 mesos
Sembla que no hagin après res. En la qüestió catalana PP, PSOE, Ciudadanos i Vox són el mateix. La farsa judicial continua, la repressió continua, per què és millor que governi Sánchez? A no ser, és clar, que el que prioritzis siguin càrrecs i sous públics. Però si és així potser no em prendré la molèstia de tornar-los a votar.
Joan de Sant Andreu Fa 5 mesos
Si acaba havent un vot diferent al NO amb mi que no contin, en properes eleccions, aquells que presentin en les seves files traïdors que ho hagin fet.
2019 Fa 5 mesos
President Puigdemont, plantat d'una vegada, quedat amb JxCat i el que no vulgui seguir el que el poble li mana quan el vota, que s'envagi a un altre partir com ER ó PDCAT.
Pauline Fa 5 mesos
Aquesta és la postura lògica. Els socialistes no són millors que cs o pp, són los mismos perros con diferentes collares. El talante zapatero.
Avia Fa 5 mesos
Ho sento pels presos pero s,ha de votar NO. La represio absteninse continuara igual o pitjor
R Fa 5 mesos
Aquells que s'abstinguin mai més podran comptar amb el meu humil vot. No és no!
Manel Fa 5 mesos
Mentres hi hagi represio i lladronici contra Catalunya ,Espanya no viurà tranquila
entranyable Fa 5 mesos
Completament d'acord amb junts per Catalunya.
xup Fa 5 mesos
al pallasso, ni aigüa