El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les juntes de presons proposen el segon grau als nou presos polítics
  • CA

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric han decidit proposar el segon grau per als nou presos polítics catalans. El secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, ha insistit que hi ha hagut un “debat intens” entre els professionals que han hagut de prendre la decisió. De fet, aquesta “no ha estat unànime“, ha puntualitzat. Ara la Secretaria de Mesures Penals de la Generalitat té dos mesos per resoldre aquesta proposta.

Aquest dimarts, les defenses dels dirigents d’ERC empresonats ja preveien que s’aplicaria el segon grau i han anunciat que ho recorrerien. De la mateixa manera que l’advocat Jordi Pina ha mostrat el ple convenciment que la classificació hauria de ser de tercer grau, un règim de semillibertat.

Calderó ha explicat que “les juntes de tractament s’han celebrat de manera simultània per evitar conjuntures” i ha puntualitzat que “estar tancat ha de ser una mesura extrema, l’últim recurs”, tot i reconèixer que “els jutges tenen l’última paraula“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa