El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Junta de Portaveus rebutja les paraules “masclistes” de Carrizosa
  • CA

La Junta de Portaveus ha retret al president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, la seva actitud en el darrer ple envers la diputada de JxCat Aurora Madaula. En un text en què hi han donat suport tots els grups excepte Cs i PP, la Junta de Portaveus rebutja les paraules “de caire masclista i sexista sobre les relacions personals d’una diputada”. En la mateixa declaració, recorden l’article 7.2 del codi de conducta dels membres del Parlament en què es dicta que “els diputats han de mantenir en tot moment una conducta respectuosa amb els altres diputats, i una actitud escrupolosa i exemplar d’acord amb el principi d’igualtat sense discriminació per raó de gènere”.

La sessió de control al president del Govern del darrer ple va acabar amb polèmica per les acusacions de corrupció de Carrizosa cap a membres del Govern i de JxCat. Va fer referència a Madaula, a qui va demanar explicacions per les “mossegades” de la CatDem quan Agustí Colomines n’era el director i Torrent li va retreure que es dirigís a una diputada per l’actuació de la seva parella.

Ciutadans creu que la declaració demostra “la asimetria” i “la falta d’equanimitat” del president de la cambra. Consideren que hi ha hagut declaracions indiscutiblement masclistes en què Torrent no ha pers mesures ni ha fet cap escrit ni esment. A més, argumenten que qui va posar de manifest una relació va ser el president del Parlament i no Carrizosa, que es referia a “l’amiguisme” i les “xarxes clientelars” dels polítics amb fundacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa