El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Junta Electoral tomba la petició de PP, Vox i Cs d’inhabilitació de Torra
  • CA

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha desestimat, amb un vot particular, les peticions d’inhabilitació del president Quim Torra presentades per les formacions PP, Ciutadans i Vox. En l’escrit, els membres de la Junta consideren que cal “ponderar” els fets pels que ha estat condemnat amb els drets polítics reconeguts i la jurisprudència de la JEC. 

 

Així aplica el principi d’interpretació restrictiva i proporcionalitat de les normes limitatives del dret a sufragi passiu de l’article 23 de la Constitució. En aquest sentit recorda que el delicte de desobediència és menys greu que no pas un de corrupció que implicaria penes de presó i, per tant, no s’aplicaria l’article 33.3 del Codi Penal amb què fonamenten la seva pretensió. D’aquesta manera entèn que no concorre la inegibilitat sobrevinguda.

 

El vot particular, emès per un vocal no judicial, Pablo Nuevo López, entén diametralment el concepte que estableix la inegibilitat de Torra. Considera que la Junta ha fet malabarismes intrepretatius per no aplicar la jurisprudència que en el altres casos si el faria ineligible. La decisió de la JEP és recurrible davant la mateixa Junta.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa