La Junta Electoral prohibeix una trobada gegantera perquè "interfereix a les eleccions"

La Junta Electoral de Manresa no deixa sortir els gegants

Els gegants. Considerats una tradició folclòrica i cultural per la gran majoria de la població, i en canvi, l'autoritat electoral ho considera un element polític. Així es pot entendre, de la resolució de la Junta Electoral de Manresa que ha denegat el permís per celebrar una històrica Trobada gegantera a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). 

Segons ha detallat a El Món, la colla Gegantera del municipi, integrada a la Societat Coral i Recreativa La Verbena, per cert, on s'ubica el centre penitenciari de Lledoners- aquest migdia han rebut la resolució que aquest matí ha decidit l'organisme. Concretament, aquesta trobada, molt famosa a la comarca, s'havia de realitzar el dissabte 9 a la tarda. L'Ajuntament però va proposar canviar la data a l'endemà per criteris logístics dels geganters, per exemple que una de les colles provè de Menorca

Un cop es va sol·licitar el permís, la Junta ha decidit "denegar" la trobada "atès que la jornada podria interferir en la jornada electoral". La colla ha mostrat la seva sorpresa perquè precisament, la colla sempre s'ha mantingut molt al marge de les qüestions polítiques. "No som pas un partit polític, fem ballar gegants", comenta a El Món, en Jaume Barnaus, el cap de colla encara astorat per la resolució. 

Des de l'agrupació gegantera recorden que és una "trobada que portem un any preparant, a on acollim 9 colles vingudes d’arreu del país inclús una colla que ens ve de Alaior (Menorca)". "Amb aquesta negació, no només ataquen a la nostra entitat,  sinó que també ho fan a la Cultura i a tot un municipi amb diferents maneres de pensar", al·leguen. "Uns gegants que son del poble i pel poble que no hi entén de colors arruinant la Il·lusió de molts infants que any era any esperen aquesta trobada que es porta a terme ja fa 37 anys", comuniquen des de la colla. La colla exigeix que la JEC reconsideri el que consideren una "prohibició del tot absurda".

 
La resolució de la Junta Electoral

La resolució de la Junta Electoral Quico Sallés

 

 

Comentaris