La Junta Electoral de Barcelona dona l'acta de Puigdemont a Mascarell

L'òrgan electoral dona dos dies al Parlament per buscar el substitut de Torra però l'acord es pot recórrer

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha acordat aquest dijous donar l'acta de diputat al Parlament deixada per Carles Puigdemont en ser designat eurodiputat a Ferran Mascarell, següent a la llista de JxCat a les eleccions del 21-D del 2017. Alhora, ha demanat a JxCat que digui qui és el següent candidat de la llista de Barcelona per donar-li l'acta de diputat de Quim Torra, que la Junta Electoral Central (JEC) va anul·lar.

La JEP va decidir el passat 10 de gener, arran de l'acord de la JEC del 3 de gener, anul·lar l'acta de Torra i donar-li al següent de la llista, Mascarell. Paral·lelament, el president del Parlament, Roger Torrent, i el secretari general de la cambra van comunicar a la JEP la renúncia voluntària de Puigdemont a la seva acta, ja que va prendre possessió com a eurodiputat. En el mateix escrit, la cambra catalana deia que Puigdemont seria substituït per Mascarell. No obstant, aquest escrit no va arribar a la JEP fins aquest dimecres, 22 de gener. Per això, l'acta de Puigdemont passa a Mascarell, i l'acta de Torra, que aquest dijous el Tribunal Suprem ha decidit mantenir anul·lada cautelarment, hauria de passar al següent diputat disponible de la llista, que podria ser Maria Senserrich, seguida de Santi Vilanova. La JEP demana al secretari del Parlament perquè en dos dies emeti certificació de la persona que consta com a següent a la llista de JxCat després de Mascarell. Si el Parlament no respon, la JEP emetrà d'ofici la certificació de l'acta.

 

Aquest acord es comunicarà a Torra, al Parlament, a JxCat i al PP, Cs i Vox, que van demanar la inhabilitació del president de la Generalitat. L'acord, però, es pot recórrer.

 

Comentaris