Junqueras serà el candidat d'ERC a les europees

El president dels republicans considera que és "la millor manera de denunciar el retrocés democràtic i la repressió de l'Estat espanyol"

Oriol Junqueras encara forma part del professorat d'Història Contemporània de la UAB
Oriol Junqueras encara forma part del professorat d'Història Contemporània de la UAB | Jordi Borràs

 

Oriol Junqueras, serà el candidat d'ERC a les properes eleccions europees, que se celebraran al maig. El president del partit diu que vol defensar els seus drets polítics i els de tots els represaliats, i que és "la millor manera de denunciar el retrocés democràtic i la repressió de l'Estat espanyol". També insisteix que "la millor arma per tornar a guanyar la repressió" és "la democràcia". "Estem disposats a donar-ho tot per defensar la democràcia, els drets civils i polítics i la sobirania del poble de Catalunya", afirma.

 

"Som a les portes de l'1-O, el dia que ho va canviar tot, el dia que el poble i les institucions van fer possible conjuntament el referèndum d'autodeterminació que ens havien dit que seria impossible, el dia que va mostrar a Europa i al món una de les pitjors cares d'aquest Estat. L'1-O va ser una victòria aclaparadora, igual que el 3-O, i ara cal seguir treballant per continuar guanyant i defensant els drets i les llibertats de Catalunya i de tots els seus ciutadans". Amb aquestes paraules el també exvicepresident del Govern encapçala la carta que ha enviat a la militància.

 

Junqueras diu que malgrat el temps que fa que està empresonat continua "absolutament orgullós" del que va fer el poble català l'1-O. "Fer un referèndum no és cap delicte, voler un canvi polític per al meu país i posar la decisió en mans dels seus ciutadans no és cap delicte. I la repressió, evidentment, no és cap solució", ha defensat. Conclou que se sent amb "força i coratge" d'encapçalar la candidatura d'ERC. Junqueras ja va ser cap de llista dels republicans a les eleccions europees del 2009.

 

 

Junqueras ha defensat que internacionalitzar la causa de la llibertat i denunciar la causa general contra l'independentisme és avui "més necessari que mai" i també veu "imprescindible" defensar el dret a votar de l'1-O i denunciar un judici "que no serà just". "Mostrar a Europa les debilitats i les vergonyes del regne espanyol és avui més important que mai", ha conclòs.

 

Comentaris