El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras, Sànchez, Rull, Turull i Romeva ja han recollit les actes de diputat al Congrés i al Senat
  • CA

Els presos electes Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull (JxCat) i Oriol Junqueras (ERC) han estat més d’una hora al Congrés fent tràmits i gestions per acreditar-se com a diputats. Entre d’altres, han omplert formularis, han presentat la declaració d’activitats i s’han fet la fotografia oficial. Han entrat a l’edifici per un accés on no hi havia premsa i la policia els ha custodiat des de la comissaria subterrània fins als ascensors que els han dut a la primera planta, sempre sense manilles. Han pogut fer els tràmits acompanyats en tot moment dels seus companys de grup parlamentari i també de diputats de HB-Bildu. No han pogut fer declaracions a premsa tot i que sí que membres dels seus equips els han gravat vídeos que han penjat a xarxes. Els han entregat la cartera de pell marró de diputat però no els l’han deixat endur-se-la a la presó. No els han arribat a donar ni l’Ipad ni el telèfon mòbil que entreguen a tots els diputats.

Per la seva banda, el senador d’ERC Raül Romeva ha recollit presencialment l’acta de senador a la cambra alta aquest dilluns al matí sota vigilància policial. Romeva ha arribat a la Sala Campoamor del Senat, on es fan els tràmits de presentació de les credencials i de declaració d’activitats i bens, pocs minuts després de les 10 del matí i ha fet els tràmits necessaris per ser senador en menys de 10 minuts. El senador en presó preventiva ha estat acompanyat per agents de la Policia Nacional vestits de paisà fins la tercera planta del Senat i durant l’estona en què ha presentat les credencials de senador. Romeva ha estat també acompanyat dels altres senadors d’ERC amb qui ha pogut parlar durant uns minuts. Tanmateix, el senador d’ERC no ha fet declaracions als mitjans i ha marxat de seguida. Ha estat rebut amb abraçades dels altres senadors d’ERC i acomiadat a l’ascensor entre aplaudiments de la resta de membres del seu grup.

Segons fonts d’ERC presents a la sala, Romeva s’ha mostrat molt animat i els ha dit que cal sortir a guanyar les eleccions del 26 de maig. També els ha dit que se’n sortiran i han comentat temes pràctics del grup parlamentari. L’acta de senador de Romeva se l’ha quedat el grup, ja que ell no s’ha endut res. Romeva també s’ha fet la foto per a l’acreditació al Senat i membres del grup li han portat una americana per a la sessió constitutiva de dimarts perquè es canviï al Senat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa