Junqueras reconeix que cal tenir "un punt d’escepticisme" amb el PSOE

El vicepresident insisteix que cal dialogar amb tothom encara que hi hagi risc de fracàs

“Que si penso demanar perdó?”, ha dit Junqueras responent a Cs: “Si algun ciutadà creu que li vaig causar malestar, no tinc inconvenient demanar perdó, però és evident que jo no vaig empresonar ningú ni vaig ordenar apallissar votants. Aquesta és una diferència decisiva entre jo i els meus companys i aquells que aplaudeixen la nostra presó. I això no ens fa més febles, ens fa molt més forts que ells, i la prova és que no s’esperen a sentir la resposta”.

Respecte a la taula de diàleg del govern català amb l’espanyol, que encara no té data fixada, Junqueras ha insistit que “cal dialogar fins i tot amb aquells que no volen dialogar”, però ha reconegut que “malauradament el PSOE ha defraudat les esperances d’aquest país en altres ocasions, i inevitablement hem de tenir un punt d’escepticisme”.Ara bé, “no és contradictori amb l’entusiasme i el compromís per dialogar". Junqueras ha remarcat que "el diàleg és difícil, però com més sincers siguem, més cost té per a l'Estat no ser sincer, i més qualla la nostra voluntat de fer entendre a la gent que nosaltres sempre hem estat sincers amb el diàleg". 

 

Preguntat per si hagués estat millor convocar eleccions el 27-O, ha dit que "malauradament han hagut de passar les coses que van passar per ser conscients del que hi havia". Sobre la pregunta que ha formulat el diputat de la CUP Carles Riera si preveu un nou 155, Junqueras no ho ha descartat, i ha fet una crida a "preservar les institucions", tot i ser conscient de "la migradesa del poder real". 

 

Comentaris