El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras rebutja ser el ‘conseller pel referèndum’, segons ‘El País’
  • CA

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, volia que el vicepresident, Oriol Junqueras, fos el conseller pel referèndum però la seva proposta ha fracassat, segons explica El País. El diari assenyala que Junqueras li va posar una sèrie de condicions, entre aquestes que la responsabilitat futura sigui compartida amb els consellers del PDeCAT o, en cas contrari, que aquests siguin destituïts. De fet, Junqueras hauria demanat destituir el secretari del Govern i persona de confiança d’Artur Mas, Joan Vidal de Ciurana, i també hauria demanat que pleguin la portaveu, Neus Munté, i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz

Els consellers sondejats haurien acceptat subscriure els actes que caldrien per facilitar referèndum excepte en els casos que comportin despeses i que, en el futur, poguessin suposar-los l’assumpció de responsabilitats que haguessin d’afrontar amb el seu propi patrimoni particular, segons apunta el diari, que cita fonts del PDeCAT. 

 

En la reunió d’aquest dimarts, Junqueras també va exigir al president que se li transfereixin tots els recursos materials, econòmics i humans necessaris per desenvolupar el nou càrrec, tenir la capacitat d’organització total del comissionat i que els consellers l’ajudin a elaborar un pla per fer viable el referèndum.

Segons El País, Puigdemont no ha acceptat d’entrada les exigències de Junqueras, però la proposta podria tornar a presentar-se en uns dies. Aquest dimecres, el president explicarà al Parlament els darrers canvis al Govern i donarà explicacions després de la destitució de Jordi Baiget.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa