El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras: “No podem sucumbir a la pressió, l’insult i l’amenaça de l’Estat”
  • CA
Jordi Basté i Oriol Junqueras | ERC

 

 

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, s’ha mostrat aquest matí molt contundent assegurant que “no podem sucumbir a la pressió, l’insult, l’amenaça i el menyspreu de l’Estat”, i per aquest motiu ha demanat que “no normalitzar la idea que la resposta davant la democràcia ha de ser la repressió, el càstig, etc.”. Durant una entrevista al programa ‘El Món a Rac1’, Junqueras ha demanat “el compromís de qualsevol demòcrata i persona honrada de protegir als febles davant de l’amenaça d’aquells que constantment els amenacen”. “No ens podem permetre el luxe d’acovardir-nos davant d’això. Perquè si ho féssim, què li quedaria a aquesta societat?”, s’ha preguntat. 

En relació a l’1 d’octubre, Junqueras ha recordat que “els referèndums no estan prohibits enlloc” i que “la legislació espanyola s’ha de regir pel dret internacional, que l’Estat espanyol va signar”. A més, ha opinat que el fet que la comunitat internacional no es posicioni sobre el procés sobiranista i digui que és un afer intern “és el màxim de les aspiracions que podem tenir, perquè entra dins de la normalitat més absoluta”. 

 

Canvis al Govern

 

Durant l’entrevista, el vicepresidentd del Govern ha negat que ell hagi tingut res a veure en els canvis del Govern: “Jo no sóc qui mana, probablement no mano ni a casa. Som gent que procurem ser seriosos, moderats, respectuosos i ajudar”, i ha argumentat que “el president de la Generalitat ha volgut tenir al seu voltant persones diferents, i algunes persones han decidit elles fer un pas al costat”. 

 

Junqueras també s’ha queixat que, segons els mitjans de comunicació de Madrid, “en una setmana, he passat de ser l’encarnació del diàleg a ser el màxim responsable de la conspiració”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa