Junqueras: "La venjança de l'Estat no ens fa cap por"

El vicepresident compareix a la Comissió del 155 defensant el diàleg també amb els “entusiastes defensors de la presó i la repressió”

A les 9 en punt, el vicepresident Oriol Junqueras ha abandonat el despatx d’audiències del president Torrent per dirigir-se a la sala de grups, on se celebra la Comissió d’Investigació del 155. Després que Ciutadans hagi demanat que es redueixi el temps d’intervenció i de denunciar que s’han posat condicions especials per a la compareixença dels presos polítics, Junqueras ha pres la paraula: “Sóc feliç d’estar en seu parlamentària i de poder parlar amb tots vosaltres, sense excepció. Estimo el parlamentarisme, la democràcia i el diàleg, i no sempre podem dialogar tant com voldríem, especialment els que estem a la presó”, ha etzibat.

Junqueras ha fet una defensa aferrissada del diàleg amb l’Estat: “No hem renunciat mai a la voluntat de diàleg, la voluntat de diàleg no s’ha trencat ni tan sols estant a la presó, i oferim taules de negociació a tort i a dret, amb qui tingui ganes de parlar i amb qui no en té tantes, i també amb els que han aplaudit de manera més entusiasta la presó i la repressió. La presó és poc rellevant comparada amb els interessos i necessitats del conjunt del país. No condicionarem mai el diàleg al fet que estiguem a la presó”, ha sentenciat.

Els presos polítics arriben al Parlament. JORDI BORRÀS

Els presos polítics arriben al Parlament Jordi Borràs

De què va servir el 155? S’ha preguntat el vicepresident, empresonat des del 2 de novembre del 2017 i condemnat a 13 anys de presó. “El 155 només va servir per perjudicar els interessos i les necessitats dels ciutadans de Catalunya, i com a aval del nostre empresonament, amb l’esperança que traient de l’escenari els rivals polítics que no podies guanyar a les urnes aleshores guanyarien, però tampoc”. I encara més: “La presó és un pas més en el camí cap a la llibertat. No tenim por ni la tindrem. La venjança de l'Estat no ens fa cap por, no som els primers a entrar a la presó", ha sostingut.

 

Després, el vicepresident ha insistit que cal ampliar la base social de l'independentisme i ha defensat que "tornarem a fer un referèndum. Volem tornar a exercir aquest dret i ho tornarem a fer. Però hi hem de posar més vots en el plat de la balança, perquè estem convençuts que tard o d'hora aquestes majories àmplies que volem construir existiran", ha dit Junqueras, que ha afegit que els resultats electorals del 2019 "són un bon indicador". 

 

Comentaris