El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras: “La sentència no ens aproparà a la solució, sinó tot el contrari”
  • CA

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, manté la mà estesa al diàleg i defensa que la sentència no aproparà la solució sinó “tot el contrari”. Així ho ha afirmat en una entrevista per escrit a Tele 5. En aquest sentit, Junqueras ha afegit que si algú creu que condemnant a 25 anys de presó se solucionarà alguna cosa, “no entén res de res”. Pel que fa als pactes postelectorals a l’Ajuntament de Barcelona retreu a l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, que accepti els vots de l’ex-primer ministre Manuel Valls. “Nosaltres en cap cas i cap circumstància governaríem amb la dreta més reaccionaria i nacionalista. No basem la nostra política en l’odi i la venjança”, ha assegurat.

Junqueras ha reiterat la seva aposta per la mà estesa i ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la seva actitud. “Nosaltres no som els que ens aixequem del diàleg per una manifestació ultra a Colón. No som els que denunciàvem els cops de la política de l’1 d’octubre i vam canviar d’opinió quan vam arribar al govern. I tot i així, seguim amb la mà estesa perquè aquest conflicte polític s’ha de resoldre amb diàleg i política i no des dels tribunals”, ha argumentat. Preguntat per les paraules del fiscal, que l’ha qualificat de “motor principal de la rebel·lió”, Juqueras s’ha descrit com un “home de pau” i ha qualificat de “ridícules” aquestes acusacions i una mostra de la politització del judici. Segons Junqueras, el que es pretén es escapçar el moviment independentista i, segons ha afegit, “l’únic que faran és produir l’efecte contrari”. 

En referència als pactes postelectorals a l’Ajuntament de Barcelona i la possible aliança entre Ada Colau i el PSC amb els vots de Valls, Junqueras ha estat contundent en afirmar que ERC en cap cas governarà amb el suport de la dreta “més reaccionaria i nacionalista”. Aquella dreta que, segons diu, no va dubtar a donar suport al 155 i “menyscabar” l’autogovern de les institucions catalanes. “Nosaltres no basem la nostra política en base a l’odi i la venjança. Sempre prenem les decisions en funció del que creiem que és el millor per al poble de Catalunya”, ha conclòs.

Junqueras també ha defensat que ser pres i diputat és compatible ja que té “tots els seus drets polítics intactes” i, segons ha recordat, ha guanyat unes eleccions a Catalunya amb un milió de vots en referència a les eleccions del 28-A. No hi ha cap motiu, segons Junqueras, perquè el Congrés l’hagi suspès de diputat i ha afegit que la normalitat no impera a Espanya. “La democràcia viu mals moments a l’estat espanyol”, conclou. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa