Junqueras: "La presó és una fase més de la lluita pacífica i democràtica; no ens aturarem"

El líder d'ERC parla sobre Toni Comín, a qui li agraeix "tot el que ha fet pel país i pel projecte republicà"

 

 

 

El líder i candidat en les eleccions generals d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que continuarà defensant els seus postulats polítics malgrat la situació de presó preventiva: "Si la presó és el preu per defensar la democràcia i la llibertat, el pagaré, però no renunciem a cap de les nostres conviccions". "La presó és una fase més de la lluita pacífica i democràtica que hem iniciat i no renunciarem ni ens aturarem, perquè estem convençuts que som presos polítics", ha defensat en una entrevista d'Europa Press que ha respost a través d'un qüestionari des de la presó de Soto del Real (Madrid).

 

 

El líder republicà afirma que se sent "legítimament orgullós" de la celebració de l'1-O, perquè considera que es va organitzar perquè els catalans decidissin el seu futur, i assegura que l'única cosa que va ser delicte en aquella jornada van ser les càrregues policials en els punts de votació. En el cas que les sentències del judici de l'1-O siguin condemnatòries, Junqueras proposa una "resposta de país, consensuada i coordinada entre tots els demòcrates catalans", que no defineix perquè considera que ha de ser reflexionada i debatuda entre molts agents. "Caldrà una resposta a l'alçada del moment històric i també un govern fort i unes institucions fortes i coordinades per encarar un dels moments més importants des de l'octubre del 2017", reflexiona el líder republicà, en presó preventiva des del 2 de novembre del 2017.

 

 

Junqueras no es penedeix de no haver-se'n anat a l'estranger, com sí van fer altres dels seus companys de govern -com el president Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín-: "Cadascú va prendre la decisió que va considerar millor, jo vaig prendre aquesta opció per estar a prop dels meus". Justament, sobre aquest últim, assegura que no té objeccions sobre el que ha passat (el seu fitxatge per JxCAT a les europees): "Li desitjo el millor en aquesta nova etapa política que comença". "Respecto la seva decisió i li agraeixo tot el que ha fet pel país i pel projecte republicà, no podem oblidar que viu fora del país per haver complert un mandat democràtic", ha resumit, en al·lusió al fet que Comín resideix a Bèlgica des de finals d'octubre del 2017.

 

 

Junqueras es manté fidel a la línia del partit i tampoc no reclama a Comín que torni l'acta de diputat del Parlament, que va aconseguir amb les sigles d'ERC, perquè "és una decisió estrictament personal i ERC no farà res que pugui acabar perjudicant una persona que s'ho ha jugat tot". També rebutja que el fitxatge de Comín enterboleixi les relacions amb JxCat i replica: "Amb JxCat vam governar junts, no li sembla una relació força important? Cada espai ha d'enfortir-se i continuar treballant conjuntament des de tots els espais".

 

Comentaris