El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras: “La declaració de Nuet és la demostració que el govern espanyol posa en perill la democràcia”
  • CA

 

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, considera que la declaració del diputat de CSQP i secretari tercer de la Mesa, Joan Josep Nuet, al TSJC per permetre la votació d’una resolució sobre el referèndum és “la demostració més clara que el govern espanyol posa en perill la democràcia mateixa”. De fet, ha insistit aquest dilluns que tant a l’Estat com a Catalunya molts ciutadans constaten que “hi ha en joc” la democràcia. 

 

En una línia semblant s’han expressat la portaveu del Govern, Neus Munté, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva. “Si hi ha radicalització o perversió de la democràcia és que membres de la Mesa, càrrecs electes, hagin de compareixen per haver permès el debat lliure d’expressions i idees o el normal funcionament de les cambres parlamentàries”, ha dit Munté. “L’Estat no entén que només es pot resoldre posant les urnes; és el que farem l’1-O”, ha reblat Romeva.

El vicepresident del Govern ha lamentat que l’Estat no permeti que el Parlament “legisli” sobre qüestions com la pobresa energètica ni que la cambra catalana “pugui debatre” sobre la independència. “Que cridin Nuet per haver permès des de la Mesa que el Parlament pugui debatre em sembla que és la demostració més clara que el govern espanyol posa en perill la democràcia mateixa”, ha assegurat Junqueras en declaracions als mitjans aquest dilluns. “Estem convençuts que en defensa de la democràcia serem majoria i que en defensa de la democràcia, guanyarem”, ha exclamat. 
 

 

També la portaveu del Govern ha donat suport a Nuet, convençuda que “permetre debats parlamentaris enforteix una democràcia”. De fet, i arran de les crítiques de “radicalització” per l’acte d’aquest diumenge a Montjuïc, Munté ha replicat: “Si hi ha radicalització i perversió de la democràcia és que els membres de la Mesa, càrrecs electes, hagin de comparèixer per haver permès el debat lliure d’expressions i idees, o el normal funcionament de les cambres”. En aquest sentit ha reiterat el seu suport a Nuet més enllà de les ideologies: “Això va de democràcia, que està per sobre, tots en sentim secretari Nuet per la defensa de les institucions, el debat parlamentari i la llibertat d’expressió”, ha afegit Munté.
 

Al seu torn, el conseller d’Exteriors i Transparència, Raül Romeva, ha insistit que Catalunya reclama una “solució immediata”. “I escoltar el que vol la gent, actuar en conseqüència”, ha afegit. De fet, ha afirmat, ha acompanyat Nuet a les portes del TJSC, perquè “l’Estat no entén que només es pot resoldre posant les urnes; […] i és el que farem l’1 d’octubre”, ha insistit. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa