El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras i Romeva neguen un replegament d’ERC cap a l’autonomisme
  • CA

 

ERC ha celebrat aquest migdia a Cambrils un míting inèdit amb la intervenció de dos dels seus principals líders des de Soto del Real. El president del partit, Oriol  Junqueras, i Raül Romeva, han aixecat els ànims al centenar de militants que s’han aplegat a la plaça Joan Batalla de la ciutat del Baix Camp per enviar un missatge clar a aquells que consideren que amb la seva posició s’han rendit i han optat per un replegament cap a l’autonomisme.

 

Junqueras ha emplaçat els seus simpatitzants a guanyar les eleccions el 28-A i totes les que segueixin perquè són “una oportunitat de demostrar al món que el nostre compromís es manté ferm i creix cada dia perquè hi ha gent més compromesa i que es manté ferma, que comparteix aquest objectiu”. El líder d’ERC posava així un mur contra les crítiques d’aquells que consideren que els republicans han desistit de fer efectiu el mandat de l’1-O.

 

Romeva s’ha sumat a la defensa del projecte d’ERC i a la seva estratègia, també rebutjant les crítiques que el partit rep. “Qui diu que hem renunciat menteix, els ho hem de demostrar anant a votar de forma massiva perquè aquest partit és un partit determinat”. Romeva ha assenyalat que ERC són aquells que animen “tothom a ser part d’un procés on no sobra ningú”. El compromís, ha afegit Romeva, seguirà dempeus “vaig com vagin les coses”. “No abandonem res, seguim compromesos en la construcció d’aquesta societat inclusiva”, ha reblat Romeva.

 

Els dos presos han aparegut junts, de peu, en la mateixa sala on han aparegut en les anteriors ocasions de Soto del Real, tant Jordi Sánchez com Oriol Junqueras. El líder d’ERC ha fet una intervenció marcada per l’optimisme i l’esperit constructiu, refusant en tot moment adoptar un to crític amb els contrincants. De fet, el discurs de Junqueras és una proposta per abraçar tothom. Malgrat els embats als quals s’enfronta l’independentisme, Junqueras s’ha posat unes ulleres  de positivisme que li han permès afirmar que “estem més lluny del que havíem estat mai en tots els àmbits”. Junqueras afirma que vol el bé per tothom, fins i tot per aquells que el volen engarjolat: “Sentiu-vos orgullosos que tot allò que fem ho fem pensant absolutament amb tothom, fins i tot amb aquells que ens volen mal i a la presó”.

 

Junqueras: “Estem aquí per a fer un món millor”

 

Junqueras ha sortit amb un missatge clar pels seus seguidors, que sense referències explícites al referèndum, sinó a defensar que el progrés social només és possible a través de les eines que pot oferir una república “perquè són les millors”. El líder d’ERC ha situat el projecte d’ERC amb un projecte global internacional per a fer “un món millor” i ha posat en valor la història del seu partit: “Estem aquí per a fer un món millor, som un projecte que ve de lluny i de més lluny, 88 anys d’història compromesa amb la República, el partit que més repressió ha patit en la història, ens podem sentir orgullosos de ser el que som, de voler el que volem, de seguir treballant per aquests objectius, de construir un projecte compartit i abraçar cada vegada més gent”.

 

En cas que algú dubti, ha dit Junqueras, ha demanat als seus seguidors que se’ls ensenyi els seus llibres i vídeos. “Si ens escolten i llegeixen no tindran cap dubte sobre allò que representem”, ha manifestat Junqueras. “Els que ens mantenen a la presó se n’han d’avergonyir i la millor manera perquè se n’avergonyeixin és que nosaltres ens expliquem”. El líder ha demanat omplir les urnes amb paperetes per ERC i fer que la votació “sigui la més massiva que hi hagi hagut mai”.

 

 

Llegeix com ha anat la connexió des de Soto del Real, minut a minut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa