El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras i Romeva esperonen a guanyar les eleccions als “carcellers de toga i escó”
  • CA

Després que aquest matí Oriol Junqueras i Raül Romeva hagin recollit les seves credencials de senador i diputat, l’home fort dels republicans a Madrid, Gabriel Rufián, n’ha llegit una carta de tots dos per glossar el significat del dia als seus votants. Una carta que, segons Rufián, esperona a la tropa republicana a guanyar les eleccions municipals i europees als “carcellers de toga i escó”.

 

En la carta, signada per Junqueras i Romeva, i llegida per Rufian, asseguren que han pogut sortir de la presó “gràcies als vots”. “Els vostres vots ens han fet lliures”, destaquen en la missiva. De tota manera, insisteixen que tot i poder recollir les credencials els han prohibit “poder fer reunions amb el grup parlamentari o fer atencions amb els mitjans de comunicació”. “Ens han prohibit fer de diputats i representants públics de la ciutadania, malgrat haver guanyat les eleccions a Catalunya”, denuncien. En aquest sentit, defineixen l’Estat espanyol com una “suposada democràcia”.

 

 

El diputat i senador alerten que demà, dia de la sessió constitutiva tindran “l’oportunitat de mirar a la cara als qui ens volen tancats a la presó i ens volen callats i sotmesos”. “Ho farem amb el somriure de la victòria i la mirada plena de dignitat i de qui no té por”, avisen.

 

 

“Demà, cara a cara, li ensenyarem al president Pedro Sánchez que la democràcia és més forta que la repressió”, insisteixen. “Els vots guanyen a les porres”, insisteixen. “Avui iniciem una nova fase que ha començat trencant els murs de la presó a través dels vots i seguirà diumenge guanyant les eleccions municipals i europees als nostres carcellers de toga i escó”, s’acomiada la carta.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa