Junqueras i Romeva afirmen que estan "més forts que mai"

Els presos polítics afirmen que el seu judici serà "polític" i "una vergonya democràtica" però demanen serenor als ciutadans en un article dirigit a "La Vanguardia"

 

Els presos polítics Oriol Junqueras i Raül Romeva es declaren "més forts que mai" i , malgrat el "judici polític" i la "vergonya democràtica" que els tocarà patir, demanen a la població catalana que continuï mostrant serenor i no es dugui endur per la indignació ni pels mals sentiments, demanant "una actitud cívica" davant d'un procés judicial en què demanaran "la lliure absolució" perquè es consideren "acusats d'uns delictes que no hem comès basats en una violència que no ha existit". Així ho han fet saber en un article escrit per tots dos i que ha estat publicat a 'La Vanguardia' d'aquest dilluns. Segons afirmen els dos membres del Govern de Carles Puigdemont, "els barrots, per temps que els haguem de patir, no els faran canviar". En el seu parer, el judici a què se'ls sotmetrà a ells i als seus companys d'executiu serà "una continuació" del que s'ha vist fins ara, amb "arbitrarietats i conjectures interessades", "una vegonya democràtica en un marc general d'involució de drets i llibertats a Espanya".

 

 

El vicepresident i el conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors, empresonats pel referèndum d'independència de l'1-O, s'enfronten a delictes "penats amb tants o més anys de reclusió que un assassinat" i afirmen estar segur que "no han tingut una instrucció justa" i que tampoc "no tindrem un judici just". La seva intenció de cara al judici, doncs, és explicar "que votar no és cap delicte" i reafirmen la seva voluntat de diàleg amb l'estat espanyol per tal de "respectar la voluntat de la ciutadania". En aquest sentit, afirmen, "no és a nosaltres a qui jutgen. Jutjaran a milions de catalans que volien votar". És per això que reafirmen la seva determinació de no claudicar "per anys de presó que ens demanin". "Si el preu de la llibertat és una llarga presó", diuen a l'article, "l'assumirem".

 

Comentaris