Junqueras garanteix que "es podrà votar igual que en qualsevol altra cita electoral"

El vicepresident diu que si no es pot votar en un col·legi electoral de sempre, "es votarà en un de molt proper"

 

 

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a RAC1 que el referèndum previst per a l'1 d'octubre s'assemblarà "el màxim possible a qualsevol convocatòria electoral". Preguntat per si els catalans seran cridats a ocupar les meses electorals com passa en tots els comicis, ha dit que el Govern "no vol obligar ningú a fer res que no vulgui". En aquest sentit, ha afirmat que entre final de juny i principi de juliol s'explicaran els detalls tècnics del referèndum, i ha apuntat que "els agents electorals es designaran i seran formats com estableix la llei electoral". De moment, però, la Fiscalia de Catalunya ha dut l'anunci de la pregunta i la data del referèndum al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Sobre els col·legis electorals, ha dit que "seran els de sempre i on no pugui ser exactament el de sempre, serà el més proper al de sempre", i ha afegit que també hi haurà una Junta Electoral com la que hi ha en qualsevol cita electoral. Preguntat per si signarà el decret de convocatòria del referèndum, el també conseller d'Economia de la Generalitat ha sostingut: "Sóc partidari que les decisions, com més mancomunades, millor".

 

 

Respecte al manifest llegit per l'exentrenador del FC Barcelona Pep Guardiola en la concentració sobiranista de diumenge passat —que es referia a Espanya com un Estat opressor— Junqueras ha dit que és una cosa que ha dit el mateix Tribunal Europeu de Drets Humans, i ha lamentat que Espanya "violenta el seu propi marc legal i el dret internacional".

 

Comentaris