Junqueras fixa "a principis de setembre" l'aprovació de la llei del referèndum

El vicepresident avisa el govern espanyol que "incomplirà" el dret internacional i garanteix que no faran "marxa enrere en la democràcia"

 

El vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha situat per a "principis de setembre" l'aprovació de la llei del referèndum. "Es concretarà al moment que pertoca, perquè s'han de complir uns requisits; seguirà els tràmits que corresponen com totes les llei, com sempre", ha afirmat en una entrevista a TV3 aquest dimecres, l'endemà de l'acte de JxSí per explicar la norma al TNC.

 

El vicepresident del Govern ha assegurat que la legalitat internacional és la que empara la llei del referèndum i ha advertit en que sentit el govern espanyol que l'estarà "incomplint" si la legalitat "contradiu l'esperit general" del dret internacional o si el marc espanyol en fa una "interpretació malintencionada i maldestre". En aquest context, Junqueras ha assegurat també que no pensen "fer marxa enrere en la democràcia" de cara un 1-O sense un mínim de participació fixat perquè "no s'ha establert mai" en cap referèndum.

 

 

 

Comentaris