El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras exigeix per carta a Sassoli que “intervingui” per poder ocupar el seu escó a l’Eurocambra
  • CA

El líder d’ERC Oriol Junqueras ha demanat per carta al president del Parlament Europeu David-Maria Sassoli que “intervingui” per poder ocupar el seu escó a la cambra. Amb aquesta missiva enviada aquest dijous Junqueras confia que el socialista italià tindrà “interès” pel seu cas i actuarà per permetre que pugui ser eurodiputat. Junqueras alerta a Sassoli de la “greu situació” en la que es troba per la presó preventiva i es queixa que les autoritats espanyoles no el van deixar sortir per assumir el mandat com a eurodiputat malgrat tenir “tots els drets civils i polítics” intactes.

“Vaig ser escollit amb el vot de més d’un milió dos-cents mil però no he pogut, fins ara, prendre possessió del meu seient al Parlament Europeu”, lamenta el líder d’ERC.

A la seva carta, Junqueras assegura que durant els gairebé dos anys que ha estat empresonat la seva “idea d’autodeterminació s’ha reforçat”, així com la defensa dels valors “democràtics” i “de la religió catòlica”. “La lectura de la Bíblia em va ajudar a afrontar la injustícia de la presó, la reflexió em va donar pau i la pregària em va reconfortar”, assegura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa