Junqueras es va quedar a Catalunya "per responsabilitat amb els ciutadans"

El republicà avisa en un diari francès que ERC no rebrà lliçons d'independentisme de ningú després de 88 anys d'història

L'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras ha explicat en una entrevista al mitja francès 'La Depêche du Midi' que es va quedar a Catalunya l'any 2017 i va presentar-se davant dels tribunals "per sentit de responsabilitat amb els ciutadans i coherència". També ha aprofitat per avisar que ERC no rebrà lliçons d'independentisme de ningú després de 88 anys d'història, i ha recordat que en aquest temps, ell no és el primer líder del partit que està empresonat per les seves idees. "Quin altre partit pot dir el mateix?", ha preguntat. Sobre la Diada, ha indicat que els ciutadans sortiran als carrers per defensar els drets i llibertats de Catalunya, per explicar al món que volen una república però que també són "respectuosos" amb els que pensen diferent. "La Diada és una festa per a tots, pels que volen la independència i pels que no la volen", ha afegit.

Junqueras ha defensat que ara toca ampliar la base independentista, i mentrestant governar bé, aportant solucions als problemes dels catalans. "Serem capaços d'arribar a la independència només si som capaços de donar resposta als problemes de la societat", ha afegit.

En preguntar-li si facilitarà la investidura de Pedro Sánchez, ha opinat que el que està fent el socialista per guanyar vots és "irresponsable". L'ha advertit que "l'arrogància i la superioritat no són mai bones conselleres" i que això li pot costar molt a ell i també a la societat. ERC, ha dit, no facilitarà mai un acord entre les dretes de l'Estat. Sobre la sentència del Suprem que arribarà properament, s'ha mostrat convençut que serà absolt, i s'ha preguntat com pot ser delicte instal·lar urnes perquè la gent voti.

 
 

Comentaris (27)
MARTA Fa 1 mes
TIENE MUCHA MAS CREDIBILIDAD EL PRESIDIARIO ORIOL JUNQUERAS QUE EL TURISTA CHARLY PIGDEMON
jca Fa 1 mes
Que trist reconeixar que fins ara no heu fet res? Aixo si, . quan governeu ja no topareu amb el Estat i la Constitucio. Els presupostos que esteu negocian son vostres en gran mesure, que penseu fer si els rebutgen. No crec que despres us votin
Hamilton Fa 1 mes
Ostia Junqueras quin odi li tens a Puigdemont !! Dius que seras absolt ??? Definitivament aquest home ha perdut el nord i no toca.
Quinto Máximo Fa 1 mes
Tots haurien de ser fora, a l'exili com el President Puigdemont, i no a la presó espanyola. Retratarien millor espanya, i serien lliures (excepte, es clar, a espanya)
pere de manlleu Fa 1 mes
Quina pena. De veritat cal arribar a aquest nivell de fòbia personal. Vostè va triar quedar-se; sàpiga que li respecto però no ha servit per res.
Teresa Fa 1 mes
Per responsabilitat i coherència? O perquè crèieu que Espanya era una democràcia i poc us pensàveu que us empresonarien? Un amic teu em va dir:" si haguessin viscut el franquisme no s'haurien presentat, Espanya no ha canviat gens". No val clamar pels 80 anys de la vostra història, no oblideu les ombres del període de la guerra civil, amb la má tan tova vers la FAI i companyia.
Teresa Fa 1 mes
"Per responsabilitat i coherència" O sigui que els que es van exiliar no han estat ni responsables ni coherents? Ostres, els estàs insultant? Crec que per aquestes dues qualitats sols s'hi va entregar Forn, per responsabilitat i coherència vers els mossos. La resta us vau fer un xic els herois. No havíeu d'haver confiat en Madrid. També crec que aquestes qualitats les havies de demostrar tu abans tenint a punt l'economia per al nou estat. Treballant, no parlant i prou
Rafols Fa 1 mes
S'ha d'alliberar els presoners polítics, a tots. Però el que no pot ser és que des de la presó dirigeixin la política. No estan en condicions de fer-lo, Junqueras tampoc, són ostatges de l'Estat espanyol. Per la Rapública de Catalunya! Visca Catalunya lliure!
toni Fa 1 mes
Perquè li teníu tanta rencúnia i odi a l'Oriol Junqueras i a ERC ? Per cert, al Junts pel SÍ del 2015 el que anava de 1 era el Raül Romeva, i l'Artur Mas anava de tapat, perqué ? I el Carles Puigdemont era el 2 de la llista per Girona, i el Mas el va " digitalitzar, oi que ens enrocordeu del paripé ?
Anna Fa 1 mes
Una de les novetats dels homes de lletres del Renaixement introdueixen en el discurs polític és l'assumpció que la política es mou per interessos i no per ideals. Que jo sàpiga, res ha canviat.
Leo Fa 1 mes
Cal ser pràctic, la vida ensenya, cadascú pot fer el que vulgui, i ho respecto enormement, però aquesta declaració és una forma de criticar Puigdemot, i em perdonarà però el que pot fer alguna cosa per catalunya és Puigdemont, i penso que des la presó, poca cosa es pot fer, i el que ningú creia és que acabés a la presó, si no qui s'hagués quedat?
Anna Fa 1 mes
El gran botifler
ganxó Fa 1 mes
Doncs em sembla que si els fa falta rebre lliçons. Desde que els conec, han tocat els collons sempre. han utilitzat les sigles ERC per fer pensar a la Ñ que no tot era monarquia que podrien fer" en sinofos"
caesar Fa 1 mes
M.H.P. Puigdemont , en varias ocasiones , ante medios de comunicación, ha indicado : " ..una vez publicada la sentencia , contaré lo que pasó tras el 1-O , ..." , y en mi opinión , Junqueras no sales bien parado. de ahí ¿las prisas en las elecciones?
doncs Forn i Rull Fa 1 mes
van tornar, pero imagine per treballar dins de una estrategia col.lectiva, per cert Mandela va ser 27 anys a la presó.
ganxó Fa 1 mes
Senyor. Junqueras: L'admiro, pero discrepo totalment de l'anunciat. Per responsabilitat amb mi, és sortir a Europa i explicar-lis el que passa a Casa Nostre, no el que passa a la presó
Pep Fa 1 mes
No, no, es va quedar perquè pensava que serien 2 dies a la presó i que sortiria sense problemes i a les portades dels diaris, tipus foto del González a la transició. I... que va, continua empresonat i on va dir "A" ara diu "B" a veure si el perdonen...
Gabi Fa 1 mes
Este hombre siempre echándose las insinuantes flores de que él se quedó. Insinuantes e irrespetuosas. Porque no nombra ni ensalza el gesto de Puigdemont y exiliados nunca. Cosa que sí hace Puigdemont con él. Junqueras deja de ser un caballero -si es que lo fue- para hundir al que no ha dejado de ver en ningún momento como su rival ¿o enemigo?. No respeta a Puigdemont ni a la historia (en la que ha habido exiliados, y de los suyos).
enterrador Fa 1 mes
de eso nada, calculaste el rédito de salir como héroe , tras unos meses de prisión, pero te equivocaste, otros no pudieron elegir, tu si . si MHP Torra es destituido y Aragones es President ¿convocareis elecciones?
Andreu Fa 1 mes
No et mereixeries ni que et respongués. Jà ni hi ha prou de marejar la perdiu. Plega!
image/svg+xml