El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras: “És lamentable que els comuns no donin suport a la democràcia”
  • CA

 

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha insistit aquest dilluns que “és lamentable” que els comuns “no facin el que està al seu abast per posar-se al costat de la democràcia” i que d’aquesta manera “facilitin l’acció repressiva de l’estat espanyol“. Tot i això, Junqueras ha reconegut en una entrevista a La Xarxa que dins de l’espai dels comuncs “hi ha gent compromesa amb la defensa de la democràcia, de l’exercici de dret a vot i estic convençut que ajudaran a què aquest país pugui votar”.

El president d’Esquerra Republicana també ha volgut reafirmar el compromís de tots els consellers amb el full de ruta i el referèndum. “Em sembla que això es demostra i es demostrarà en les decisions concretes que prendrem. Tots farem allò que ens pertoca, allò que ens hem compromès a fer“, ha afegit. Junqueras també ha avançat que el Govern ja té diversos escenaris previstos en cas que l’Estat actuï i provi d’evitar la celebració del referèndum.

 

També ha destacat que el projecte presentat per Hard Rock per construir el Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou (Tarragona) és econòmicament realista i “humana i ambientalment sostenible”. “El projecte es farà i es farà bé, amb mesures raonables”, ha afirmat, i ha recordat que el projecte inicial, que ha assegurat que mai no va tenir cap possibilitat d’èxit, preveia sis casinos, mentre que en l’actual només n’hi ha un.

Junqueras ha dit que el centre d’activitat del futur Hard Rock Entertainment World no serà el joc, sinó el turisme de convencions, l’entreteniment i el turisme vinculat a les compres. “Ens sembla que és un projecte molt diversificat, que pot contribuir a complementar l’oferta turística de l’àrea de Tarragona”, ha afegit. Pel que fa al nom del complex, Junqueras ha assenyalat que el Govern sempre ha insistit en la importància de trobar un nom vinculat al territori, encara que ha remarcat que es tracta d’una decisió que és potestat dels inversors.

 

D’altra banda, el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha lamentat que Catalunya en Comú (CatComú) definís aquest dissabte l’1-O com una mobilització pel dret a decidir sense donar-li caràcter vinculant. “No negarem que ens hauria agradat que els comuns haguessin pres una altra decisió”, ha afirmat en roda de premsa aquest dilluns. Ara bé, en paral·lel s’ha mostrat convençut que els votants dels comuns actuaran “en funció de la seva consciència” i es situaran “al costat de la democràcia, que és al costat del referèndum”. “És cert que si la feina és per remoure les bases del pacte del 78 per fer un canvi cap a la república, seria difícil d’entendre situar-nos passat l’1-O al costat dels ho han fet impossible”, ha advertit Sabrià en clau postelectoral. Ara bé, considera que aquest escenari no es produirà. “No perdem l’esperança”, ha dit en una crida als comuns a “ressituar” la voluntat “no només de participació sinó que l’1-O es converteixi en una realitat que ho permeti canviar tot”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa