Junqueras equipara un pacte PSOE-Cs amb el tripartit d'ultradreta

El candidat d'ERC presenta el 28-A com un plebiscit entre repressió o democràcia

 

El cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras, ha equiparat un pacte entre PSOE i Cs amb el tripartit d'ultradreta assegurant que "probablement seria igual de negatiu". En una entrevista a 'El Punt Avui', Junqueras ha defensat que votar ERC el 28-A és "l'única manera" d'evitar un acord PSOE-Cs, que veu "molt més possible". "Cada vot al PSC és un vot directe cap a Cs i, en canvi, un vot a ERC és un vot per Catalunya, el referèndum i la República", ha resumit. Des de Soto del Real, Junqueras ha plantejat les eleccions de diumenge com un altre plebiscit entre repressió o democràcia. "Ens volen fer triar entre renúncia o repressió i nosaltres els diem que triem la democràcia i la defensa dels drets fonamentals", ha afegit.

 

Junqueras ha assegurat que ERC no vol anar al Congrés a aconseguir una competència més sinó que l'objectiu és "construir una resposta democràtica a una demanda política i ciutadana i treballar per la República". El líder dels republicans recorda que el seu grup ha estat "decisiu" per fer caure dos governs i avisa que ho pot tornar a fer si es segueix negant una resposta democràtica. "Serem el soci més fidel al poble de Catalunya, que ningú en tingui cap dubte, i farem que els ciutadans tornin a votar", ha promès. 

 

Pel que fa als pactes postelectorals, Junqueras ha insistit que, com qualsevol demòcrata europeu, ERC no facilitarà que hi hagi un govern d'ultradreta i ha recordat que ERC és un partit antifeixista que ha patit la repressió feixista des de la seva fundació.

 

 

Junqueras ha reiterat que no es poden posar línies vermelles als acords ni unes condicions que siguin una "excusa" perquè el PSOE pacti amb Cs o es faciliti un govern de l'extrema dreta. Així mateix, ha assegurat que ERC no regalarà els seus vots i no renunciarà a les seves conviccions. El més important, segons el candidat dels republicans, és que l'independentisme aconsegueixi la victòria perquè "seria enviar el missatge al món que Catalunya vol ser lliure i continua lluitant pels seus drets".

 

El cap de llista d'ERC defensa que el referèndum és "inevitable" i que el procés cap a la independència és "irreversible". Manté l'aposta per un referèndum acordat com a "prioritat i millor opció" però també alerta que si l'Estat s'enroca, "la ciutadania trobarà la manera d'expressar-se, com va fer l'1-O"

 

Comentaris