El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras a ‘El País’ quan li pregunta si l’1-O van “enganyar”: “I una puta merda”
  • CA

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, s’ha mostrat contundent en una entrevista amb dos periodistes de ‘El País’ que l’han entrevistat a la presó de Lledoners i que el mitjà publica aquest dissabte. El punt en què Junqueras no amaga la seva indignació és quan li pregunten si els polítics catalans van enganyar els catalans “prometent una independència impossible”. Irat, Junqueras respon: “I una merda. I una puta merda. Vam dir la veritat: que el procés havia de finalitzar amb la independència. Això es va impedir amb pallisses, presó, destituint governs i tancant parlaments”.

El vicepresident empresonat també respon preguntes sobre la via unilateral. En aquest sentit, diu que qui va imposar aquesta via va ser l’Estat negant-se a tot. “Qualsevol procés complex ha de ser necessàriament multilateral. I en aquest cas requereix de les institucions polítiques catalanes, espanyoles, europees i internacionals, de les empreses privades, i de tenir els suports suficients”.

Junqueras, que es mostra disposat a “tornar a fer” l’1-O, es nega a revelar a ‘El País’ les “cessions” farà ERC en el marc d’un diàleg amb l’Estat perquè si ho fes perdria “capacitat de negociació”. En tot cas, el líder d’ERC referma que “l’objectiu era i és la independència” i reitera que “caurà pel seu propi pes: només s’ha de treballar per convèncer més gent”.

El màxim dirigent d’ERC aprofita l’entrevista per enviar alguns dards contra els socialistes catalans: “Els partits amb els que hem negociat segueixen mostrant dosis d’inhumanitat al·lucinants: saben que som innocents i segueixen callant. Els socialistes catalans han aplaudit la presó d’innocents”. Més endavant, Junqueras torna a insistir amb esl de Miquel Iceta: “Serà un plaer creuar-me amb els socialistes catalans quan surti d’aquí i veure si aguanten les nostres mirades”.

D’altra banda, Junqueras condiciona el suport als pressupostos de l’Estat als resultats de la mesa de diàleg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa