El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras: “El Govern proposarà alternatives als impostos tombats”
  • CA

 

 

El Govern atribueix l’elevada pressió fiscal a Catalunya a diversos factors, entre els quals el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha destacat “el frau fiscal, un immens formatge de gruyere, i les polítiques de benefici fiscal de l’Estat per a les empreses”. Segons Junqueras, Catalunya viu la paradoxa que la pressió fiscal en termes PIB “és baixa, però expressada en tipus impositius, és alta”, i aquesta circumstància és atribuïble segons el conseller a la falta de control de l’Estat i a la laxitud en determinats impostos que afavoreixen les rendes altes i les societats. 

Junqueras, que ha insistit que “la nostra societat afronta l’augment de les desigualtats en la distribució de la renda i la riquesa i el fet que la diferència entre rics i pobres no ha parat de créixer”, és senyal que les administracions “hi hem d’intervenir a fons”, i en aquest sentit, Junqueras ha dit que “volem ser responsables de tots els nostres impostos per poder donar resposta a la nostra societat”. De fet, el vicepresident i conseller ha recordat que, en nou mesos, el Govern ha fet diverses propostes fiscals, però “el govern espanyol les ha tombades a través del Tribunal Constitucional”. “El Govern proposarà alternatives als impostos tombats”, ha indicat Junqueras.  

 

 

 

Així s’ha expressat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, en resposta a una interpel·lació del PSC sobre política fiscal, que ha evitat respondre a preguntes concretes dels socialistes sobre impostos concrets i previsió d’ingressos. “De pressupostos en parlarem en el debat de pressupostos”, ha etzibat. Però la diputada Romero li ha contestat que “no m’ha volgut respondre perquè no sap què dir, i perquè no ho deu haver parlat amb la CUP encara”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa