El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras diu que l’Estat té “ple coneixement” de la gestió de la Generalitat
  • CA

 

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha aclarit aquest dilluns que el govern de Mariano Rajoy té “ple coneixement de com és la gestió del Govern, i s’ha mostrat tranquil de cara a l’amenaça de l’Executiu de Madrid de retirar el FLA (Fons de Liquiditat Autonòmic) a Catalunya si no es garantitza setmanalment que la Generalitat no està gastant diners amb el referèndum convocat per l’U d’Octubre. 

 

Junqueras ha assegurat que el govern espanyol ja té aquesta informació: “Disposa d’un cos específic que ens coneix i parla amb nosaltres sempre que vol, per tant la informació física de la gestió i les persones la tenen tota”, ha subratllat. 

A la pregunta sobre sobre si alguns membres del seu Govern han posat béns propis a un altre nom per evitar represàlies per part d’Hisenda, el vicepresident s’ha limitat a respondre que el seu cas és d’una “estabilitat absoluta” i ha afegit que “si el Govern del PP (…) ho veu oportú, pot fer-ho públic“: “Tots estem obligats a explicar quin és el nostre patrimoni (…). Són dades públiques“, ha recalcat, i ha afegit que si el Govern disposa d’aquesta informació està en el seu dret de “explicar-ho”.

 

 

Junqueras ha defensat la seva posició respecte al referèndum de l’1 d’octubre del qual ha dit que si depèn d’ell “òbviament” farà “el possible” perquè se celebri. En aquest sentit, ha retret al Partit Popular que hagi decidit “remar contra direcció” i l’ha titllat de “lamentable”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa