El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras descarta un indult abans de Nadal: “No suporten que estiguem en llibertat”
  • CA

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha descartat que pugui passar el Nadal a casa gràcies a un indult del govern espanyol. “No poden suportar que estiguem en llibertat“, ha lamentat el republicà en una entrevista a ‘Rac1’. Junqueras creu que es farà “tot el que es pugui i més” per “impedir” la seva llibertat i “seguir intimidant i detenint”. I ha recordat com se’ls va suspendre el tercer grau “apropiant-se de decisions que no corresponien”. D’altra banda, ha manifestat que l’indult tampoc és el que volen els presos, ja que la seva llibertat hauria de passar, diu, per l’amnistia. D’altra banda, ha insistit en la seva defensa al diàleg tot i que les detencions d’independentistes “no ajuden”.

Junqueras ha dit que van voler “tallar tan de pressa com van poder” el permís perquè sabien que si estava al carrer podia trucar i parlar amb qui volgués. Tot i aquesta actitud, el dirigent d’ERC ha dit que “això forma part del camí cap a la llibertat”.

El presidetn d’ERC ha criticat que l’operació Volhov no afavoreix el diàleg amb l’Estat, com ha dit que tampoc ajuda “detencions d’altres moments o posar a la presó gent innocent”. Amb tot, ha assegurat que la seva responsabilitat és “no renunciar mai a parlar amb tothom i dialogar amb tothom”, que és també el que avala la comunitat internacional, ha recordat. “Es qui patim la repressió més injusta, diem que s’ha de parlar amb tothom”, s’ha reafirmat Junqueras, que ha assenyalat “la paradoxa” que significa que els que “apliquen la repressió són els que diuen que no s’ha de parlar amb ningú”.

Junqueras també ha dit que és “irrellevant” si membres del govern espanyol parlen amb ell o no. Ha dit que el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, no ha tingut cap contacte amb ell i que el vicepresident Pablo Iglesias només l’ha visitat un cop. De totes maneres, ha reiterat que l’important és que dialoguin “amb la societat catalana” per mitjà del Govern, el Parlament, els ajuntaments, sindicats o altres agrupacions.

 

Veu “absolutament ridícul” imaginar que Rússia volia enviar 10.000 soldats a Catalunya

Junqueras veu “absolutament ridícul” imaginar que Rússia hauria enviat a Catalunya 10.000 soldats per defensat la declaració unilateral d’independència el 2017, com creu el jutge del cas Volhov. Ha dit que “no té cap sentit” i que “si algú, en algun moment, ha cregut en aquest tipus de qüestions, demostra que és d’una ingenuïtat infinita”. Sobre el paper de Víctor Terradellas, el dirigent republicà ha recordat que “no formava part de Govern” i ha dit que si “va cometre l’extrema ingenuïtat” de creure en una intervenció russa, això “demostra la seva incapacitació per dedicar-se en l’àmbit del servei públic i la política“.

 

Creu que “si l’epidèmia està desmarxada” hi haurà consens per posposar les eleccions

Junqueras creu que “si la pandèmia està molt desmarxada, segurament hi haurà un consens per posposar les eleccions unes setmanes o uns dies”, o fins i tot acordar que es pugui votar “d’una altra manera”, ha dit en una entrevista a ‘Rac1’. Tot i que ha remarcat que no li correspon a ell “dir-ho ni decidir-ho”, ha expressat que els ajornaments de comicis si la situació sanitària no acompanyava s’han donat a altres punts del món. “Segurament hi haurà un consens molt ampli en què és millor posposar les eleccions unes setmanes o uns dies a l’espera que la corba de contagis estigui en millors condicions”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa