El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras demana per carta a la militància evitar la “autocomplaença”
  • CA

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha enviat aquest dijous una carta a la militància i als simpatitzants del seu partit en la qual els reclama que, després de guanyar les eleccions generals a Catalunya, no caiguin en la “autocomplaença” i surtin a guanyar també les eleccions municipals i les europees. “No caiguem en l’autocomplaença perquè serà la nostra derrota. Us demano humilitat, discreció, esforç, vocació de servei, generositat i sacrifici”, exposa en la missiva.

Junqueras presenta la seva carta a poques hores que comenci la campanya electoral, i apel·la a la militància a no relaxar-se una vegada guanyades les generals: “De nou només ens val la victòria i no les excuses”. Assegura que les eleccions generals només van ser la primera volta de l’actual cicle electoral, per la qual cosa “no és suficient” que ERC guanyés en aquell moment, sinó que ha de repetir triomf a Catalunya la nit del 26 de maig.

Defensa que una nova victòria d’ERC a Catalunya és clau per al futur del país, perquè ha assegurat que és el millor partit per “articular políticament la majoria del 80%” de catalans partidaris d’un referèndum sobre la independència. Junqueras, que després de ser el candidat d’ERC en les eleccions generals repetirà com a candidat en les europees, ha fet èmfasis en la importància de guanyar les municipals de Barcelona, on totes les enquestes pronostiquen un resultat ajustat amb Colau.

“Hem de guanyar a Barcelona, el país necessita que la capital sigui republicana per continuar el camí cap a la independència”, argumenta el republicà, el partit del qual es presenta a la capital catalana amb Ernest Maragall de candidat. També reclama una victòria d’ERC en les eleccions europees a Catalunya, i assegura que serà la millor via per elevar a l’Eurocambra una crítica a “la repressió” de l’Estat contra el soberanisme català.

“Tenim l’oportunitat de tornar a derrotar la repressió amb tota Europa de testimoni. Ens volen silenciats i els vots ens tornaran a donar la veu”, resumeix Junqueras, en presó preventiva des del 2 de novembre del 2017.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa