Junqueras: "Fem una crida als demòcrates europeus perquè ajudin a fer útil el diàleg"

El president d'ERC afirma que a l'Estat "no l'importa permetre reputació o legitimitat si poden arraconar els lideratges de l'independentisme"

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha publicat un article en una quinzena de mitjans internacionals en què demana la implicació als "demòcrates europeus perquè ajudin a fer útil el diàleg entre Catalunya i Espanya" i que exigeixin "la fi d'una repressió que ens transporta als moments més foscos de la democràcia europea". Així mateix, ha reclamat que s'aturi el suplicatori contra Carles Puigdemont i Toni Comín perquè "no busca justícia sinó venjança". Per Junqueras, "Europa no pot mirar cap a un altre costat quan els membres decideixen incomplir una sentència judicial europea". "No els importa perdre reputació o legitimitat internacional si poden arrancar els lideratges de l'independentisme", afegeix el líder republicà.

Junqueras situa "el diàleg, la política i la democràcia" com a solució del conflicte i demana "la fi de la repressió a través d'una amnistia a tota la causa contra l'indepdnentisme", mitjançant una negociació entre Catalunya i l'Estat i votar en un referèndum. 

En l'article, el president d'ERC es mostra "convençut" que guanyarà la "batalla contra l'Estat" i critica que "el llistat de vulneracions de dret és infinit" amb l'objectiu, assegura, "d'apartar-nos de la vida política i exercir la venjança contra qui considera els seus enemics".

Oriol Junqueras afirma que la sentència del TJUE "constata" que és eurodiputat "malgrat les traves d'Espanya" i que s'han "vulnerat" els seus drets perquè no ha pogut exercit el càrrec i el Tribunal Suprem va el va condemnar a 13 anys de presó sense demanar suplicatori al Parlament Europeu.

 

L'article ja s'ha publicat o es publicarà aquest cap de setmana en mitjans com 'The National' (Escòcia), 'Neues Deutschland' (Alemanya), 'L'Opinion' (França), 'Vecernji List' (Croàcia), 'Le Soir' (Bèlgica), 'Le Devoir' (Canadà), 'Newsweek' (Mèxic) i 'Público' (Portugal).

 

Comentaris