Junqueras confia que la CUP avalarà els pressupostos per responsabilitat

El vicepresident avisa que no es pot "afeblir una de les parts" de la "cadena de confiances" que s'ha establert entre el Govern i els anticapitalistes

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha assegurat, en una entrevista concedida a l'ACN, que confia que els pressupostos per al 2017 tiraran endavant i que la CUP els acabarà avalant. Segons Junqueras, la responsabilitat del moment facilitarà el tràmit i, a més, considera que els anticapitalistes entenen perfectactament que "no es pot "afeblir una de les parts" de la "cadena de confiances" que s'ha establert entre ells i el Govern després de l'acord pel referèndum i la superació de la qüestió de confiança. El vicepresident també recorda a la CUP que aquests elements que han aconseguit acordar i els pressupostos forment tots part "d'un paquet" que considera que tothom té voluntat de convertir en "un compromís complert".

 

 

Oriol Junqueras té plena confiança que els pressupostos que prepara el Govern acabaran tenint el vot favorable de la CUP i de JxSí. Durant la seva entrevista a l'ACN, el vicepresident i conseller d'Economia assegura que veu l'acord perfectament viable. "Atès que l'objectiu és constituir la nova República Catalana i això passa per l'expressió democràtica d'un referèndum que hem pactat entre tots, i que per fer-ho cal disposar de totes les eines, i que tenir un pressupost és millor que no tenir-lo per donar compliment a tota aquesta cadena de confiances, nosaltres el que farem és treballar perquè la cadena de confiances es compleixi", afirma. 

 

 

  

En aquest sentit, Junqueras creu que tant el referèndum com els pressupostos formen "part de la cadena de confiances i de tot un paquet" que comparteixen els independentistes. I és per això que creu que cal "treballar perquè tot el paquet s'acompleixi". Així mateix, avisa la CUP que "si una de les parts s'afeblís o trontollés" en no poder aprovar els pressupostos, "no s'estaria en el millor escenari per donar compliment al mandat que es té". "Com que volem sortir-nos-en, estem segurs que tothom complirà amb la responsabilitat que li pertoca", afirma convençut, concloent que tot plegat forma part "d'un conjunt de compromisos i d'una cadena de confiances que ens portarà allà on ens hem compromès a arribar". 

 

 

 

 

  

D'altra banda, el vicepresident s'ha mostrat molt satisfet amb la nota que l'agència de 'rating' Moody's va emetre dijous assegurant que Catalunya reduïa el seu dèficit gràcies al creixement econòmic i la contenció en la despesa, i que les tensions amb l'Estat no afectaran el 'rating' català. "És positiu en la mesura que reflecteix que l'economia es comporta de forma positiva en termes globals i macroeconòmicament", ha dit, tot afegint que "per primera vegada hi ha una anota com aquesta que trenca la tendència negativa és un element significatiu i un canvi de tendència que reflexa un canvi en l'economia real del país". "Durant molt de temps les notes de les agències s'han fet servir amb voluntat política pels que volen desprestigiar l'economia catalana, els que volen desprestigiar la feina de l'administració catalana i els que volen desprestigiar l'autoestima de la societat catalana", ha lamentat.

 

 
 

Comentaris