Junqueras i Carrizosa, els dos extrems en prestigi segons l’enquesta del CEO

Només el líder d’ERC aprova en valoració pels enquestats|El líder del PP, Alejandro Fernández, el polític més desconegut

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, empresonat des del 2 de novembre del 2017, és el polític més ben valorat entre els enquestats de la darrera onada del CEO. De fet, el líder republicà és l’únic que aprova, amb un 5,56 sobre 10 (5,61 en la darrera enquesta), mentre que el president a l’exili i líder de JxCAT, Carles Puigdemont –que això sí, és el polític més conegut, un 97,5 % dels enquestats el coneixen– es queda amb un 4,09 (4,17 en l'anterior onada).

En l’altre extrem, el polític pitjor valorat és el presidenciable i cap visible de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, que només obté un 2,03 de puntuació (2,28 va ser la seva darrera puntuació). Pel que fa al grau de coneixement dels polítics, el diputat del partit taronja és conegut pel 57% dels enquestats. I el menys conegut és el cap de files del PP, Alejandro Fernández, que serà també el cap de llista el 14F i que va prendre el relleu al capdavant del patit quan Xavier García Albiol va arribar a l’alcaldia de Badalona amb una moció de censura. Només el 35% dels enquestes reconeixen el polític del PPC, i en penúltim lloc la candidata dels Comuns i també líder del Parlament, Jéssica Albiach, amb un 40% de respostes afirmatives.

Més info: L’independentisme superaria el 50% en estimació de vot segons el CEO

El segon lloc en valoració dels enquestats l’ocupa una altra republicana, Marta Rovira, que actualment es troba a l’exili, amb un 4,80. El tercer lloc és per a un polític català a Madrid, Jaume Asens, veu dels Comuns al Congrés, amb un 4,78, i molt a prop, amb un 4,76, un altre català a Madrid, el ministre Salvador Illa, amb un 4,76, al capdavant de la gestió de l’Estat de la Covid-19. El diputat de la CUP Carles Riera va darrere, amb un 4,67 de valoració, seguit de Jéssica Albiach, amb un 4,30.

 
Alejandro Fernández al faristol del Parlament

Alejandro Fernández al faristol del Parlament

Els segueixen el president inhabilitat, Quim Torra, amb un 4,14, i el president a l’exili, Carles Puigdemont, amb un 4,09. El líder del PSC, Miquel Iceta, obté un 3,78, i ja a molta distància, Lorena Roldán, de Cs (2,29), Alejandro Fernández (2,21) i Carlos Carrizosa, el pitjor, amb 2,03.

 

Comentaris