Junqueras apressa Batet a resoldre en deu dies la reconsideració sobre la seva suspensió

Romeva demana a la Mesa del Senat que deixi sense efecte la seva inhabilitació com a senador i que es salvaguardin els seus drets

El diputat electe d'ERC al Congrés Oriol Junqueras ha sol·licitat a la presidenta de la cambra baixa espanyola, Meritxell Batet, que resolgui abans del 17 de juny la reconsideració sobre la seva suspensió com a parlamentari, i la de la resta de diputats en situació de presó preventiva. El president d'ERC ha registrat una petició a la Mesa del Congrés perquè respongui l'escrit de reconsideració del 25 de maig. Al mateix temps, el senador d'ERC Raül Romeva ha demanat a la Mesa del Senat que deixi sense efecte la seva suspensió com a senador i que es salvaguardin els seus drets i prerrogatives. 

D'altra banda, el diputat al Congrés Gabriel Rufián ha entrat una bateria de preguntes al Congrés relatives a les confessions del comissari Enrique García Castaño davant el jutge de l'operació Kitchen. ERC pregunta al govern espanyol si Jorge Fernández Díaz i Ignacio Cosidó estaven informats de les actuacions de l'anomenada 'brigada patriòtica' que haurien creat, un cop fora del ministeri d'Interior.

 
 

Comentaris