El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras alerta que Sánchez intentarà governar al marge de Catalunya
  • CA

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha alertat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, té “temptacions” de pactar amb Cs i que “intentarà governar al marge de Catalunya“. I ha fet una crida a governar les institucions per evitar-ho. En una entrevista a El Punt Avui, Junqueras evita dir “males paraules” cap a la candidatura de JxCat a les europees liderada per Carles Puigdemont tot i reivindicar ERC com “l’eina més útil” per aconseguir la independència i el partit que pot aportar “més experiència”. Segons Junqueras, cal fer-ho “de la millor manera possible” assegurant que les coses són “sostenibles i reconegudes”. “De poc serviria que vostè i jo féssim una declaració i no fos reconeguda per ningú i que no la poguéssim sustentar en el temps”, ha argumentat. 

“Intentarà governar al marge de Catalunya amb tota certesa, però dependrà de la força que tinguem al Congrés, al Senat, al Parlament Europeu, als ajuntaments i a tot arreu”, ha avisat Junqueras referint-se al líder del PSOE, Pedro Sánchez. En aquest context, ha assenyalat que Barcelona és “cabdal” per fer entendre que no es poden trobar solucions d’esquenes als que guanyen les eleccions a Catalunya “amb resultats històrics” i a aquells que governen les institucions catalanes.

Junqueras s’ha referit a ERC com el projecte “més independentista de tots els independentistes que hi puguin haver”. “Entenem que els que podem aportar més experiència, compromís i voluntat per construir de manera sòlida la independència, els que podem aportar més entrenament i compromís, som nosaltres”, ha afegit el president dels republicans en una entrevista des de Soto del Real. Junqueras també ha elogiat que l’independentisme es presenti en llistes separades perquè “cadascú pugui representar el seu respectiu projecte i obtenir el millor resultat possible”.

Segons Junqueras, ERC és el partit més independentista i el més dialogant però ha lamentat que el PSOE no es creu gaire el diàleg ja que “en parla molt però el practica poc“. “Haurem des ser nosaltres amb els nostres resultats i amb la capacitat institucional i de mobilització democràtica de la societat els que obrim aquest camí del diàleg, pel qual sovint els nostres interlocutors no volen transitar de cap manera”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa