Junqueras a 'The Times': "Amb presos polítics i exiliats mai hi haurà una relació normal entre els governs"

L'ex-vicepresident i l'exconseller Romeva parlen amb el diari britànic i 'Le Monde' per defensar que són "presos polítics"

 

L'exvicepresident Oriol Junqueras i l'exconseller d'Exteriors Raül Romeva han defensat en dues entrevistes als diaris 'The Times' i 'Le Monde' que són "presos polítics" i que no se'n penedeixen del que van fer la tardor de l'any passat per fer possible el referèndum. "Sóc innocent, estic aquí perquè sóc un pres polític", assegura Romeva al diari britànic. A l'entrevista, Junqueras es mostra "obert al diàleg amb tots els demòcrates" però avisa que "mai" es podrà tenir una "relació normal" amb el govern espanyol "mentre hi hagi presos polítics i exiliats". El diari francès 'Le Monde' també publica les paraules de Romeva. "La presó podia ser part de la nostra lluita, i ho sabíem", indica l'exconseller. L'article a 'Le Monde' explica que Junqueras es presentarà a les eleccions europees per ERC "per denunciar la reculada democràtica i la repressió a l'Estat espanyol". 

 

  

  

"Els sondejos situen ERC, actualment, com a primera força política a Catalunya", diu la periodista Sandrine Morel. Al text, Romeva assegura que no ha comès cap delicte perquè "organitzar un referèndum no és un crim". "No reconeixeré una sentència condemnatòria", admet Romeva a 'Le Monde'. "Vaig defensar la democràcia", remarca l'exconseller. 'The Times' recorda que els líders independentistes empresonats "fan front a condemnes de 30 anys de presó" i assegura que el resultat del judici "podria provocar més enrenou". "El tema dels polítics catalans empresonats segueix al centre de la pitjor crisi política al país en una generació", indica el corresponsal britànic Graham Keeley. Al diari, Romeva parla d'iniciar "una negociació sobre un referèndum" amb el govern espanyol, però remarca que cal "precisar si hi ha una proposta concreta sobre la taula" de l'executiu de Pedro Sánchez. 
 

Comentaris