Juncker promet suport i cooperació a Borrell

El president de la CE i el ministre d'Exteriors espanyol acorden en una reunió a Brussel·les que la "promoció" del multilateralisme ha de ser la prioritat de la UE a l'exterior

El president de la Comissió Europea Jean-Claude Juncker ha promès suport i cooperació al ministre d'Exteriors en funcions Josep Borrell "un cop sigui confirmat" com a nou cap de la diplomàcia de la Unió Europea. Tots dos es van reunir ahir a Brussel·les per discutir els reptes de la política exterior i de seguretat de la UE una setmana després que els estats proposessin a Borrell com a nou Alt Representant. Segons el portaveu de la CE, Margaritis Schinas, van acordar que la "promoció" del multilateralisme a l'escena internacional ha de ser la prioritat del bloc europeu a l'exterior. Borrell també s'ha reunit aquesta setmana amb el president del Parlament Europeu, David Sassoli, però encara no ho ha fet amb l'actual Alta Representant, Federica Mogherini. 

Des de la tria de Borrell com a candidat per encapçalar el servei d'acció exterior de la UE, el ministre d'Exteriors no ha fet encara cap atenció als mitjans de comunicació a Brussel·les. Tampoc ha parlat sobre les acusacions d'espionatge de la Generalitat a les seves delegacions exteriors. El pròxim dilluns se celebra a Brussel·les la reunió de ministres d'exteriors de la UE, on Borrell està convocat, però de moment no ha concretat si parlarà davant la premsa.

 
 

Comentaris