Juncker fa una crida a "lluitar contra els extremistes amb fets" i demana "unitat"

El president de la Comissió Europea defensa que l'Europa d'avui "és més forta que la d'ahir"

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha fet una crida aquest dimarts perquè els europeus votin a les urnes el pròxim 26-M i els ha demanat que reflexionin sobre quin seria el paisatge europeu els pròxims anys si tothom votés "els extremistes". "Hem de lluitar contra el populisme extremista, però no amb eslògans barats o atacs personals [...], sinó amb fets", ha argumentat en una compareixença de premsa des de Brussel·les, afirmant que cal "demostrar als europeus que tenen motius per tenir esperança". En aquest sentit, i com a pretext pel missatge que també enviarà dijous als líders europeus durant una cimera a Sibiu, Romania, Juncker ha assegurat que amb "unitat" el futur de la UE serà "millor".

 

Així, ha exigit als 27 "transmetre un missatge d'unitat i esperança". "Hem de demostrar que estem decidits a treballar junts a favor del projecte europeu", ha afirmat carregant contra els populismes. Sobre aquest punt, Juncker ha qualificat d'"inaudit" i "inacceptable" que a Polònia s'hagi comparat, per exemple, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, amb Hitler o Stalin. "Els atacs personals no poden tenir lloc en el debat democràtic", ha sentenciat.

 

 

El cap de l'executiu comunitari també ha aprofitat la compareixença per fer balanç del seu mandat, destacant com el seu principal "assoliment" haver mantingut Grècia dins de l'Eurozona tot i la crisi. Per contra, ha admès que va equivocar-se reaccionant tard a l'escàndol del LuxLeaks i que va ser un "error" no interferir durant la campanya del referèndum sobre el Brexit al Regne Unit.

 

Comentaris