El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Juncker diu que la “responsabilitat” de solucionar el Brexit és de Johnson
  • CA

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha insistit aquest dilluns al primer ministre britànic, Boris Johnson, que és la seva “responsabilitat” presentar una “solució” per al Brexit, després que ambdós s’hagin reunit a Luxemburg en una trobada en la qual no s’ha fet cap pas endavant per assolir un acord. “Encara no s’ha fet cap proposta”, ha lamentat en un comunicat Juncker, en el qual també ha subratllat la “voluntat” de la Comissió Europea “d’examinar” les propostes que vinguin de Londres. “La Comissió estarà disponible 24 hores i set dies a la setmana”, ha remarcat. Johnson també s’ha reunit amb el seu homòleg de Luxemburg, Xavier Bettel, amb qui estava previst que fes una roda de premsa posterior i a la qual no ha assistit per evitar exposar-se als manifestants que l’han rebut a Luxemburg amb protestes.

Sol en roda de premsa i amb el faristol que havia d’ocupar Johnson buit, Bettel ha remarcat que “manifestar-se és un dret en democràcia” i ha insistit en la necessitat d’un acord per al Brexit. “En cap moment acceptarem ser-ne els responsables”, ha dit el primer ministre luxemburguès en nom dels 27 estats membres de la Unió Europea. “És la seva responsabilitat”, ha dit Bettel a Johson, a qui ha demanat que “actuï” i deixi de “parlar”. A més, el primer ministre de Luxemburg ha confirmat que el Regne Unit “no ha posat sobre la taula cap proposta concreta”, tal com ha dit el president de la Comissió Europea. 

En entrevistes posteriors a la roda de premsa, Johnson ha justificat la seva absència pel “soroll” que feien els manifestants i ha reiterat que “encara hi ha temps” per assolir un acord abans del 31 d’octubre, la data marcada per al Brexit. Malgrat considerar que “encara hi ha temps”, Johnson ha insistit que el Regne Unit abandonarà la Unió Europea “siguin quines siguin les circumstàncies”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa