El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Judith Toronjo, escollida nova secretària general de la JNC
  • CA

 

 

Aquest cap de setmana ha tingut lloc el Congrés de la JNC, amb la presència de 250 congressistes vinguts de tots els racons de Catalunya per debatre més de 350 esmenes en el marc de dues ponències, una d’organització interna i una altra de caire ideològic, polític i de full de ruta. La JNC també ha renovat en aquest Congrés la direcció dels seus òrgans nacionals. Així, Judith Toronjo ha rebut el suport d’una àmplia majoria dels congressistes (el 91% dels vots) i ha estat proclamada nova Secretària General, mentre que Albert Pérez (amb el 96% dels vots) ha esdevingut el nou President del Consell Nacional. Amb ells s’han escollit també els membres de la Direcció Nacional, la Presidència del Comitè d’Arbitratge, Mediació i Disciplina, la seva vicepresidència i el seu vocal.

 

Judith Toronjo ha destacat en el seu discurs de proclamació la seva voluntat d’estar a l’alçada del moment polític que viu el país i ha volgut posar en valor el paper de la JNC al llarg dels seus 39 anys d’història. També ha volgut fer un homenatge als presos i preses polítics i exiliats i exiliades que han passat durant aquests anys per l’escola que és la JNC: els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn, Meritxell Borràs i el president Carles Puigdemont.

 

Pel que fa a l’organització, ha destacat la importància de vertebrar el projecte de la direcció nacional pels propers dos anys al voltant de tres eixos principals: el territori, la militància i la formació dels militants, per tal que la JNC continuï essent la primera organització política juvenil de Catalunya i segueixi destacant per la seva capacitat d’influència en el context polític i pel seu potencial d’actuar com a motor de canvi i de transformació social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa