El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Juan Carlos Monedero: “Demano a Albano Dante que no s’aferri al càrrec, com fa la vella política”
  • CA

 

Molts pensem que Albano Dante Fachin hauria de ser honest i sotmetre el seu càrrec a les bases”, explica a El Món Juan Carlos Monedero, una de les referències intel·lectuals més escoltades en l’òrbita ideològica de l’esquerra de l’esquerra. La raó és que, segons Monedero, “el PDeCAT, ERC i la CUP estan utilitzant Podem per a la seva batalla preelectoral a l’interior de l’espai independentista“, en el sentit que la participació en el referèndum de l’U d’Octubre “legitima un referèndum fals, sense cens ni garanties i que provoca malestar dins les bases de Podem, que són les que em conviden a participar en actes i reunions“.

 

Monedero nega la ingerència de la direcció de Madrid que denuncia Albano Dante: “Fa temps que vaig dimitir dels meus càrrecs i, a més, Pablo Echenique ja ha sortit a desmentir que la direcció li hagi demanat la dimissió“. Tot i així, el professor de Ciència Política de la Complutense demana canvis, “tant de bo les bases de Podem puguin ratificar o rellevar la direcció i decidir per elles mateixes la posició davant del referèndum de l’U d’Octubre“. Monedero reconeix que “hi ha ganes de donar una plantofada al PP, però ens prenem massa seriosament el dret a decidir com per donar suport a una convocatòria que només legitima als independentistes“.

 

Juan Carlos Monedero, membre fundador de Podemos, considera que Albano Dante “se subordina a l’estratègia independentista i oblida les lluites socials, que són, precisament, les que hauria de prioritzar“. I recorda que “vam ser nosaltres qui vam guanyar les últimes eleccions a Catalunya“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa