El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Josep Pujol diu que el comissari Villarejo els va amenaçar per obtenir informació d’ERC
  • CA
Josep Pujol, fill de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol | Europa Press

 

 

Josep Pujol, fill de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha assegurat que el comissari José Villarejo li va proposar que la seva família es retractés i fes una declaració pública contra la independència i proporcionés informació d’ERC o que en cas contrari anaven a acabar “molt malament”. En declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press, Josep Pujol ha dit sobre Villarejo: “Em va dir: O feu una declaració pública i us retracteu amb la independència, i ens doneu informació contra ERC, o això para vosaltres acabarà molt mal”. Ha afirmat que Villarejo “és l’artífex de l’operació Catalunya, un dels executors”, i que va actuar en una voluntat de servir a un concepte d’Espanya, en les seves paraules.

Li ha atribuït haver confeccionat “proves falses”, citant com a exemple unes declaracions de l’empresari Javier de la Rosa, i de coaccionar persones perquè donessin informació, com en el cas dels banquers andorrans Cierco. “El de la policia patriòtica és una realitat i existeix”, ha valorat, a més d’indicar que en la seva família ningú coneixia Victoria Álvarez, l’examant de Jordi Pujol Ferrusola que va afirmar que hi havia viatges a Andorra amb borses de diners en efectiu.

 

Sobre el seu cas, ha reconegut que “hi ha uns diners a Andorra fruit de l’herència, en la seva gran majoria” i que l’error va ser no regularitzar-ho al seu moment. Ha assegurat que tenia diners a l’estranger però que ho ha regularitzat tot i sobre si es planteja anar a la presó, ha sentenciat: “Ni m’ho plantejo”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa