Josep Piqué augura que "no hi haurà referèndum a Catalunya"

 

L'exministre Josep Piqué, ha assegurat aquest dilluns, durant la seva intervenció en el Fòrum Nova Múrcia, que "no hi haurà referèndum a Catalunya", i ha deixat clar que l'única solució és que "se celebrin eleccions anticipades perquè els catalans es manifestin lliurement".

 

"La independència no és una opció real ni positiva. El procés sobiranista està abocat al fracàs per tres raons: no compta amb una base social majoritària; no gaudeix d'una mínima simpatia en la Unió Europea; i manca de lideratge", ha manifestat a Cartagena davant un aforament format per nombrosos empresaris de la Regió de Múrcia, a més de representants dels sectors universitari, social i polític.

En clau econòmica, ha ressaltat que "el projecte europeu està guanyant enfront dels populismes", i és que, ha assenyalat, "els electors europeus han apostat per forces polítiques que estan a favor d'Europa i del lliure comerç, i en contra dels populismes, que posen en qüestió els poders de representació i el nostre estat de benestar".

 

"Han guanyat els bons i Europa està en condicions de rellançar-se i de cercar oportunitats en mercats com el d'Amèrica Llatina", ha dit el que anés ministre d'Indústria, Afers exteriors i Ciència i Tecnologia durant els governs de José María Aznar.

 

Durant l'acte de FNM, celebrat en la Facultat de Ciències de l'Empresa de la Universitat Politècnica de Cartagena (UPCT), Piqué també s'ha referit a les conseqüències que tindrà el Brexit sobre Gibraltar.

 

En aquest sentit, l'economista i empresari ha indicat que "per primera vegada, Espanya està en una situació més forta que el Regne Unit a l'hora de negociar".

Malgrat el Brexit, "catastròfic per a tots, però especialment per al Regne Unit", Piqué ha assegurat que Europa "és la història d'un èxit i la nostra supervivència en aquest món canviant depèn que Europa segueixi sent rellevant. Hem d'estar al costat de països que han recuperat la seva vocació europeista com França i Alemanya".

 

 

Igualment, el convidat de FNM ha assenyalat que globalment s'està produint un "procés de recomposició que no ha cristal·litzat encara en un nou ordre mundial", encara que augura que "el segle XXI serà un segle asiàtic".

 

"El centre del planeta s'ha desplaçat molt lluny d'aquí", afegeix Piqué, qui apunta que "el centre de gravetat es troba en l'Estret de Malacca i l'autèntica city està a Singapur". De fet, manifesta que a la fi de segle Indonèsia serà la quarta economia del món.

 

A més, l'exministre s'ha referit a "la revolució tecnològica en la qual estem immersos, la més profunda de la història de la humanitat", que ha instaurat "la sobirania del consumidor" i ha desbancat els partits polítics com a intermediaris amb els ciutadans, "fent que el poder sigui cada vegada més efímer": "Cal córrer, adaptar-se i digitalitzar-se si volem sobreviure", assenyala.

 

Comentaris