José Zaragoza (PSC): "Franco està arraconant Ciutadans a la dreta"

El diputat del PSC al Congrés creu que "estem retornant a l'antiga frontera del catalanisme, la que separa els partits de tradició democràtica dels que no ho són"

 

"Albert Rivera ha abandonat la batalla pel centre i ara es disputa l'espai de la dreta amb el nou PP de Pablo Casado", afirma José Zaragoza, diputat socialista a Madrid i antic secretari d'Organització del PSC, en declaracions a El Món. Zaragoza considera que és per això que el partit taronja ha modificat la seva posició respecte a l'exhumació de Franco i la reformulació del Valle de los Caídos i ara es desentenen del seu vot afirmatiu de quan governava el PP. "Ciutadans té por al lideratge de Casado, que ha entrat amb força en la qüestió de la immigració. I també volen agradar al franquisme sociològic, molt important electoralment".

 

 

Tot això té una derivada catalana important, segons Zaragoza: "Amb aquest nou escenari estem retornant a l'antiga frontera del catalanisme, la que separa els partits de tradició democràtica dels que no ho són". El diputat socialista afegeix que "l'ofensiva contra els llaços grocs té com a objectiu mantenir viu el conflicte, que és el que a ells els dóna rendiment". Per això, assegura Zaragoza, "l'enfrontament convé als dos extrems, tant a Ciutadans com a Puigdemont. Això ens deixa compartint el centre al PSC i ERC i obre la porta a noves enteses".

 

Comentaris