El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
José Zaragoza (PSC) diu que Torra actua “com la dreta espanyola”
  • CA

El portaveu adjunt dels socialistes al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, creu que el president de la Generalitat, Quim Torra, és un “error polític de l’independentisme” sense “voluntat de governar ni de fer que les coses vagin bé”. En una entrevista al diari ‘Ara’ en el marc de les negociacions entre el PSOE i ERC, Zaragoza assegura que Torra “no sembla que estigui gaire interessat en tenir un govern progressista a Espanya”. “Tenim un president de la Generalitat al qual ja li va bé que hi hagi un problema”, afirma Zaragoza, que acusa Torra d’actuar “igual que la dreta espanyola” i “atiar el conflicte”.

El portaveu adjunt nega que el president espanyol, Pedro Sánchez, hagi de demanar disculpes per l’alliberament dels CDR. “No ha de demanar disculpes ni per l’alliberament ni per l’empresonament. O és que ell empresona gent com a cap dels Mossos?”, afirma Zaragoza.

Pel que fa a ERC, el socialista diu que “ara té voluntat d’arribar a acords sense renunciar a les seves idees independentistes”. “Ho valorem de manera molt positiva”, afegeix. De fet, afirma que el PSC i el PSOE estan “claríssimament” més còmodes pactant amb Podem i ERC que amb el PP. Zaragoza no valora les negociacions per intentar desencallar la investidura, però creu que la petició d’ERC d’esperar al posicionament de l’Advocacia de l’Estat “són condicions que es posen a sí mateixos” els republicans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa