El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Sànchez: “L’Estat pot desarticular un escamot terrorista però no la voluntat del poble”
  • CA

 

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha avisat a l’Estat que no podrà impedir que els catalans votin en el referèndum de l’1 d’octubre perquè “pot desarticular una banda de delinqüents, un escamot terrorista, però no la voluntat d’un poble i d’un Govern legal i legítimament elegit“.

 

Sánchez ha preguntat a l’Estat com impedirà que hi hagi urnes en tots els municipis catalans, que la gent surti de casa amb la seva papereta i si es planteja custodiar totes les seus electorals, detenir a tots els alcaldes, posar a la presó a tot el Govern o tancar el Parlament.

 

“L’Estat sap que la democràcia és imparable“, ha sostingut Sànchez, que malgrat admetre que aquest té instruments per actuar i que pujaran d’intensitat, ha garantit que l’1-O hi haurà paperetes, urnes i cens. I és que, ha constatat, la Generalitat “té cultura d’Estat” i acumula molts anys d’administració, alguna cosa que saben des de l’Executiu central.

 

“Algú creu que al segle XXI un Govern que porta 35 anys funcionant, amb legislatures i experiències en convocatòries electorals, no pot garantir que hi hagi urnes, paperetes i que el cens funcioni? Es pot dir, però l’Estat ho sap, i d’aquí vénen els seu nervis“, ha apuntat.

 

Malgrat tot, en cas que el Govern impedeixi el referèndum, ha avisat que no es quedaran “passius en el sofà de casa” perquè això significarà, segons la seva opinió, que s’ha vulnerat el dret d’expressió política i de vot que recull la legalitat espanyola i internacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa