El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Sànchez (ANC): “Defensarem les urnes fins el final, ningú no les podrà treure”
  • CA

 

El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez ha valorat aquest matí en declaracions al Món l’anunci de data i pregunta del referèndum sobre la independència fet aquest matí pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. 

 

Ja hi ha data i pregunta pel referèndum sobre la independència de Catalunya.

Sí, estem molt contents. Ja havíem dit reiterades vegades que no dubtàvem que aquest moment arribaria.

 

I què li sembla la pregunta?

Respon allò que requereix qualsevol referèndum. És una pregunta clara, amb una resposta binària i, a més, hi ha el compromís del president que el resultat sigui vinculant.

 

Al final el dia per votar és l’1 d’octubre.

Sí, i tenim aquest dia a tocar. Tenim quatre mesos per treballar i arrencar la majoria clara a favor del Sí. Tenim a tocar el canvi que tanta gent ha volgut des de fa anys. Ho tenim a les nostres mans!

 

Com creu que reaccionarà el govern espanyol a aquest anunci de data i pregunta?

Farà molt de soroll, gesticularà i amenaçarà molt, però sap que té un problema que es diu democràcia. No li agrada i no sap com impedir-ho. Pot començar a advertir i a obrir expedients inhabilitadors als dirigents polítics catalans, i fins i tot tindrà la temptació de segrestar les urnes i impedir que s’obrin els col·legis.

 

I com actuarà l’ANC si passa això?

Les urnes es posaran, les defensarem fins el final i ningú les podrà treure. Per cada col·legi que intentin tancar hi hauran altres col·legis que s’obriran i desenes d’urnes que es posaran, perquè no es poden posar portes al camp ni impedir que la gent voti. Si el govern espanyol té la temptació d’evitar el referèndum, hi serem.

 

Com afronta l’Assemblea aquests quatre mesos que queden fins l’1 d’octubre?

Estarem centrats en la campanya pel Sí. Estem enormement contents del recorregut que hem fet, i ara toca treballar en aquest últim trajecte. El referèndum el volem per guanyar el Sí, ens hi deixarem la pell, també perquè el referèndum es faci amb totes les garanties.

 

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa