Jordi Pujol: "El discurs català no arriba a tenir la contundència que té l'informe Moody's"

L'expresident de la Generalitat denuncia en un article "una sistemàtica detracció de recursos amb les conseqüències que això té per tota la societat"

 

"L'informe de Moody's és un argument més potent i de més comprensió i visibilitat que tot el que es pugui dir en aquest moment de confrontació del règim polític català. Més que el que puguin dir la Generalitat i les forces polítiques i socials de Catalunya". Jordi Pujol es refereix, en un article titulat "De la llengua fins a Moody's", a la qualificació de l'agència internacional sobre el deute català, que s'ha anat degradant fins als nivells de bo porqueria. Pujol incideix en què Moody's reconeix que la causa d'aquest daltabaix és "l'actual sistema de finançament" que fa "molt difícil" que el govern català pugui reconduir la situació.

 

"En el seu informe, Moody's constata que la creixent degradació de les finances de la Generalitat (fins arribar a una classificació creditícia de Catalunya de bo porqueria) són en gran part resultat del sistema de finançament espanyol aplicat a Catalunya", escriu Pujol. Que afegeix "d'una política injusta i en més d'un sentit no complint els compromisos de revisió o de pagaments pendents, pressionant a través de l'ofec econòmic que es facin més i més grans retallades de serveis socials que les que fa l'Administració central, incomplint durant anys compromisos de finançament o deutes, etc…"

 

 

 

 

Comentaris