Jordi Portabella, nou director general de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

La consellera Àngels Chacón substitueix a la presidència l'empresari farmacèutic Antoni Esteve

L'exregidor d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Barcelona i exdiputat del Parlament de Catalunya pel mateix partit, Jordi Portabella, ha estat nomenat director general de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) en substitució del filòleg Rafael Marín, que exercia aquest càrrec des de l'octubre del 2016. En coincidència amb aquest relleu al capdavant de la direcció general, la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, substitueix en la presidència de l'ens l'empresari farmacèutic Antoni Esteve. Esteve ostentava aquest càrrec des del juny de l'any 2012.

Portabella és llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB) i a banda de regidor de l'Ajuntament barceloní entre el 1999 i el 2015 també ha estat diputat al Parlament de Catalunya entre el 1992 i el 1999. També ha estat responsable de Sostenibilitat del Centre Unesco de Barcelona i ha exercit càrrecs de responsabilitat dins la Fundació Bancària 'la Caixa'. A més, ha format part de diversos patronats de recerca, entre els quals Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), Institut de Salut Global (ISGlobal), Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa), Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC) o Centre de Regulació Genòmica (CRG), entre d'altres.

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, nascuda el 1986, divulga la recerca i la innovació entre la societat per fomentar la cultura científica, les vocacions cientificotècniques entre els joves i l'emprenedoria i la col·laboració publicoprivada en R+I. Té quatre eixos d'activitat: Ciència i Aula, Ciència i Societat, Ciència i Empresa, i Ciència i Dades. El patronat l'integra la Generalitat, la Fundació Bancària 'la Caixa', Naturgy, Endesa, IberCaja, BBVA, Esteve i Telefónica I+D.

 
 

Comentaris